Meghan Markle a primit 1 liră sterlină de la The Mail on Sunday pentru încălcarea vieții private

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 06 ianuarie 2022, 13:44

Meghan Markle a primit de la publicația britanică The Mail on Sunday suma simbolică de 1 liră sterlină, drept despăgubire în urma invadării intimității ducesei după publicarea unei scrisori private trimise pe care i-a trimis-o tatălui ei.

Suma este stabilită în documentele judecătorilor, unde este, de asemenea, confirmat și faptul că publicația a acceptat înfrîngerea și nu va continua să meargă mai departe cu procesul la Curtea Supremă. Publicația va plăti și sumă, nespecificată încă, pentru încălcarea drepturilor de autor ale lui Meghan Markle prin publicarea unor părți mari din scrisoare, dar și costurile de judecată care ar putea depăși un milion de lire sterline.

Mark Stepehns, un avocat din mass-media, a spus că aspectul nominal al confidențialității sugerează o “slăbiciune” în procesul împotriva lui Meghan.

“În mod normal, pentru acest tip de încălcare a vieții private, te aștepți să primești între 75.000 și 125.000 de lire sterline. Decizia arată că în încercarea de a-și apăra reputația, Meghan și-a invadat, efectiv, propria viață privată. Deci cred că a fost cea mai bună decizie pentru ambele părți, să pună o limită și să închidă acest caz particulr”, a spus Stephens, potrivit The Guardian.

Meghan Markle a câștigat procesul împotriva tabloidului britanic The Mail on Sunday la începtul lunii decembrie a anului 2021.

Citeşte şi: De ce este Kate Middleton singura care poate purta bijuteriile Reginei Elisabeta: „Meghan Markle n-are acest avantaj!”

Citeşte şi: Rețeta „puiului de logodnă”. Meghan Markle și Emily Blunt au fost cerute în căsătorie după ce au testat preparatul

Citeşte şi: Meghan Markle, dată în judecată de sora vitregă. Ce reproșuri îi aduce aceasta

Citeşte şi: Meghan Markle dansează și bea lapte din biberonul fetiței ei în emisiunea lui Ellen DeGeneres

Judecătorii au argumentat victoria ducesei de Sussex spunând că că textul scrisorii “era personal, privat și nu făcea obiectul interesului public”.

„Nu este o victorie doar pentru mine, ci pentru toţi cei care s-au temut vreodată să lupte pentru corectitudine. Deşi această victorie stabileşte un precedent, cel mai important este că acum suntem suficient de curajoşi, în mod colectiv, pentru a schimba o industrie a tabloidelor care condiţionează oamenii să fie nemiloşi şi profită de pe urma minciunilor şi durerii pe care le creează”, a spus Meghan Markle, la momentul respectiv.

Amintim că în 2018, Meghan i-a scris o scrisoare de cinci pagini tatălui după ce relația cu el se răcise. Toul s-a petrecut chiar înainte de căsătoria cu Prințul Harry. Din scrisoarea respectivă, 585 de cuvinte ale scrisorii, din totalul de 1,250, au fost publicate de The Mail on Sunday în cinci articole diferite, fără acordul ducesei.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!