Leonardo DiCaprio, pe punctul de a pierde rolul vieții lui. James Cameron: „Mulțumesc că ai trecut pe aici”

De Oana Savin, pe

Leonardo DiCaprio a fost la un pas de a pierde unul dintre cele mai mari roluri pe care le-a avut – cel al lui Jack din „Titanic”.

Întâmplarea a fost povestită chiar de regizorul filmului premiat cu Oscar, James Cameron.

Leonardo DiCaprio era să piardă rolul din Titanic

Celebrul actor a cunoscut adevăratul succes odată cu filmul Titanic, peliculă ce a fost recompensată cu 10 premii Oscar. Însă a fost pe punctul de a pierde castingul pentru acest rol.

Leonardo DiCaprio, pe punctul de a pierde rolul vieții lui. James Cameron: „Mulțumesc că ai trecut pe aici”Icon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 8)

Leonardo DiCaprio și James Cameron au avut două întâlniri înainte de „Titanic” – una pentru a vedea dacă există o chimie și dacă actorul s-ar potrivi pentru rolul lui Jack și o a doua la care DiCaprio a fost pus să dea o probă.

Doar că faptul că trebuia să citească scenariul nu a fost pe placul lui DiCaprio.

„S-a întors câteva zile mai târziu, iar eu aveam camera de filmat pregătită să înregistrez. Nu știa că va da o probă, credea că este o altă întâlnire pentru a o cunoaște pe Kate (Winslet). I-am spus: „Bine, vom merge în camera alăturată, vei citi niște replici, iar eu voi filma””, a povestit Cameron pentru GQ.

James Cameron, dispus să renunțe la DiCaprio

Doar că Leonardo DiCaprio credea că vine doar să o cunoască pe Kate Winslet, care deja obținuse rolul lui Rose.

„Eu nu citesc”, i-a răspuns actorul lui James Cameron.

„I-am strâns mâna și i-am spus: „Mulțumesc că ai trecut pe aici””, a fost răspunsul regizorului.

Acela a fost momentul în care Leonardo a realizat că va pierde castingul: Așteptați, așteptați, așteptați. Dacă nu citesc, nu primesc rolul? Pur și simplu?”.

Atunci, James Cameron i-a explicat că are nevoie să fie sigur că filmul său va avea succes, astfel că nu își permite să facă greșeli la casting.

„Acesta este un film uriaș care îmi va lua doi ani din viață, iar tu vei fi plecat să faci alte cinci lucruri în timp ce eu mă ocup de post-producție. Nu am de gând să o dau în bară luând o decizie greșită în ceea ce privește distribuția. Așa că vei citi sau nu vei primi rolul”, i-a zis regizorul.

Leonardo DiCaprio a decis, în cele din urmă, să citească replicile, iar chimia dintre el și Kate Winslet a fost imediat observată. Cameron a realizat imediat că ei doi trebuie să fie protagoniștii filmului „Titanic”.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini din filmul Titanic.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!