Elon Musk are sindromul Asperger, o formă mai ușoară de autism

De Unica.ro, pe
Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX, a dezvăluit în cadrul emisiunii „Saturday Night Live” de la NBC, că suferă de sindromul Asperger, o tulburare de neurodezvoltare din spectrul autist. 

Elon Musk (49 de ani), al doilea cel mai bogat om din lume, a declarat că „este prima persoană cu Asperger care găzduiește” emisiunea „Saturday Night Live” de la NBC sau cel puțin „prima persoană care recunoaște asta”. De fapt, CEO-ul Tesla și SpaceX nu ar fi prima gazdă a show-ului care a dezvăluit faptul că suferă de această tulburare psihică. Comediantul Dan Aykroyd, un fost membru al echipei de la Saturday Night Live, care a găzduit spectacolul în 2003, a vorbit deschis despre această afecțiune, potrivit Mediafax.

Mesajul lui Elon Musk pentru cei care îl critică pe social media

În discursul său, Musk le-a transmis un mesaj și celor care se simt adesea jigniți de mesajele sale de pe rețelele de socializare: „Uite, ştiu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar aşa funcţionează creierul meu”, a spus el. „Către cei care se simt ofensați, vreau doar să spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oameni pe Marte în rachetă. Ați crezut că sunt un tip normal și relaxat?”, a completat acesta.

Antreprenorul a amintit și de fascinația sa pentru Dogecoin, o criptomonedă „glumă” a cărei valoare a crescut considerabil de când miliardarul a început să o susțină, dar a cărei valoare a scăzut semnificativ de când acesta a catalagat-o în emisiune ca fiind „o mare agitaţie”.

Milionarul a vorbit și despre numele ciudat al fiului său, X Æ A-Xii: „Se pronunță ca atunci când o pisică aleargă pe tastatură”, a glumit acesta. Elon Musk și iubita lui, cântăreața americană Grimes, au devenit părinți în mai 2020. Aceștia aleseseră numele X Æ A-12, însă legea statului California nu acceptă simboluri sau numere pe certificatele de naștere și au fost nevoiți să înlocuiască numărul, potriviy hotnews.ro.

Citește și: Mama Elodiei Ghinescu, mărturisiri șocante despre Cristian Cioacă

Calvarul Gabrielei Cristea după ce și-a făcut singură manichiura: Mă simt groaznic. Am luat pastile

Timp de 18 ani a fost torturată de tatăl ei, care voia să creeze o super-femeie

Kristina Zhuravleva, o influenceriță de succes din Rusia, a fost găsită moartă la marginea unui drum

Ce este sindromul Asperger

Sindromul Asperger este o tulburare care face parte din spectrul autist. Mulți experți în domeniu au considerat că sindromul Asperger este pur şi simplu o formă mai uşoară de autism şi au folosit termenul „autism cu funcţionare înaltă” pentru a-l descrie. Se mai numește și sindromul geniului pentru că majoritatea oamenilor care suferă de acest sindrom prezintă un IQ peste medie. Însă, aceste persoane au dificultăți în ceea ce privește socializarea și comunicarea.

De asemenea, o altă caracteristică definitorie a sindromului o reprezintă comportamentele repetitive. Domeniul de interese poate fi restrâns și le poate capta toată atenția.

Comparativ cu alte forme de tulburări din spectrul autismului, cei care suferă de sindromul Asperger nu au întârzieri semnificative de limbaj sau de dezvoltare cognitivă. Unii dintre aceștia dețin chiar un vocabular destul de bogat, însă nu dau atenţie reacţiei persoanelor care îi ascultă și pot părea lipsiți de empatie.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!