Dan Bordeianu: Pe Adela o iubesc, o pretuiesc si o admir din tot sufletul

De Luisa Neag, pe

Nunta cu Adela la malul marii sau pe un vapor de lux? Care nunta?! Nu pleca urechea la toate barfele! Chiar daca de la Dan ne putem astepta la orice…
Am facut interviul cu Dan Bordeianu de ziua lui (pe 23 octombrie), de dimineata. Evident, suna telefonul intruna. Printre apeluri de felicitari, am aflat care e adevarata lui relatie cu Adela – l-a sunat sa-i spuna „La multi ani” chiar cand vorbeam despre ea.

Am aflat ce actor il face sa-i tremure genunchii si ce crede despre fanii lui. Ce inseamna dansul pentru el si ce are de gand de acum inainte. L-ai vedea cantand? Sa stii ca poate. Dar inca nu a venit timpul pentru asta…

Care-i treaba cu Adela? Au aparut stiri cum ca v-ati impacat…

Nu, initial au aparut stiri cum ca Bordeianu rade tot orasul. Nici nu stiu daca lucrul asta ar trebui sa ma maguleasca… cert este ca e total fals.

Am citit foarte de curand ca o sa faceti si nunta…

Si eu am citit. Si m-au si sunat cativa prieteni buni sa-mi spuna sa nu cumva sa uit sa-i invit. Am citit in ziare si ca m-am dus la parintii Adelei la Pitesti, iar parintii Adelei n-au nicio legatura cu Pitestiul.

Pe malul marii sau pe un vapor de lux?

Nu stiu, dar ar trebui sa fie cat mai repede, ca daca nu, s-ar putea sa inghetam toti pe malul marii! Nu, hai sa lamurim lucrurile de la inceput. In ceea ce o priveste pe Adela, n-am cum sa nu spun ca o iubesc, o admir si o pretuiesc in continuare, chiar daca nu o sa mai comentez absolut nimic despre viata mea personala. Am luat aceasta decizie. Suntem extrem de apropiati, indiferent ce se intampla.

Pe lumea asta oamenii se despart, se impaca, se cearta, se scuipa, se zgarie, se iubesc, fac dragoste, divorteaza, au copii, drame si alte chestii. Nu o sa comentez nimic din tot ce a aparut. Doar ca am sentimentul, la un moment dat, ca presa asta de nisa are niste fantezii sexuale pe care vrea neaparat sa le exprime in ziare. Nu sunt adevarate! Nu sunt nici macar verificate. As vrea sa se spuna ceva adevarat, chiar daca e in dezavantajul meu.

Exista staruri a caror viata personala te intereseaza?

Foarte putin. In masura in care-mi sunt cunoscuti, in masura in care-mi sunt prieteni, imi pasa de viata lor la modul personal. Dar indirect nu ma intereseaza viata nimanui. Nu e problema mea. Si-mi dau seama, fara sa fac comparatii, ca diferenta dintre ce se scrie si realitate este foarte mare.

Spune-mi un actor care ti-e tie drag.

Nu ma pot axa acum doar pe un actor care sa-mi placa… nu exista chestia asta. Sunt foarte multi. Daca ar fi sa vorbesc de Romania, porneste-ma si nu ma mai opri. Aaa… Gheorghe Visu.

Ce stii despre Gheorghe Visu?

Am crescut cu mitul lui. Pentru ca profesorul meu, Catalin Naum, care are teatrul studentesc „Podul” de la Casa de Cultura a Studentilor, care are mare traditie in a forma actori si care a fost si profesorul lui Gheorghe Visu, ne-a crescut si pe noi in mitul asta. Am facut un spectacol in anul intai care se folosea de aceleasi texte si aceleasi cantece ca si un spectacol pe care il facuse cu generatia Visu. Si, la un moment dat, a venit Visu la Pod. }in minte ca-mi tremurau picioarele de emotie. Nu mi-au m?i tremurat asa decat la admitere. Si mai tarziu, am ajuns sa joc cu Domnia Sa. Singurul actor care m-a „lovit” – in sensul bun.

Daca ai vedea o stire despre Gheorghe Visu intr-un ziar, ai fi curios s-o citesti?

Este un om cu o personalitate foarte speciala si m-am apropiat de el, dar imi plac informatiile la prima mana in cazuri de genul asta.

Cum te simteai cand erai aclamat de o mare de fani?

Foarte ciudat. Am mai spus asta. Exista oameni care in momente de genul asta se simt impliniti; eu m-am speriat. Nu ma asteptam. Sigur ca m-am bucurat, cine n-ar spune asta ar fi un idiot. N-am cum sa neg asta. Dar m-am speriat efectiv. Eu intotdeauna am spus despre fani ca ei nu-mi sunt fani, imi sunt prieteni! A fost o faza geniala cand traversam strada azi dimineata. Am parcat la Unirii si eram cu gentile dupa mine, cu hainele intr-o mana si a venit un nene la mine: „La valoarea ta, ar trebui sa ai masina!” Asa ceva iti spune un prieten!
Ce rol a iubit el cel mai tare sau cum e cu antrenamentele la Dansez pentru tine, citeste in Unica de Decembrie. 
Foto: Zontan Lorencz

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!