Codin Maticiuc, scrisoare pentru copilul său: “Recunosc că sper să fii băiat“

De Mădălina Manole, pe
Codin Maticiuc ar urma să devină tată pentru prima oară în doar câteva luni. Aceasta este știrea care a făcut înconjurul presei din România și, cu toate că zvonul nu a fost până acum nici confirmat și nici infirmat, Codin Maticiuc i-a scris o scrisoare emoționantă viitorului său copil.

Codin Maticiuc și-a ascuns de ochii presei atât iubita, cât și faptul că este însărcinată, cu toate că nu-i stă în fire să fie o persoană discretă când vine vorba de viața sa personală, motiv pentru care tindem să credem că de această dată este vorba de ceva foarte serios. În plus, actorul și autorul cărții „Consumatorul de suflete”, a scris recent o scrisoare emoționantă pentru viitorul său copil, care, speră acesta, va fi băiat: „Ma gândesc la tine. Sunt cincisprezece ani de când o fac. Mi se întâmpla când sunt treaz și câteodată chiar și când sunt afumat. Mi se întâmpla când sunt singur sau cu prietenii în jur. Vara când e foarte cald și iarna când stau mult în casă. Mi se întâmplă mereu când plouă. Mă gândesc la tine și știu că ne vom înțelege bine. N-are cum sa fie altfel căci noi ne iubim. N-are cum să fie altfel căci suntem la fel. Avem aceleași vise, sistem de valori și tristeti. Mă gândesc la tine. Tu ești eu doar că mai bun. Ești varianta mea 2.0. Esti poza mea de pe Instagram dacă as folosi filtre d-alea penibile. Ma gândesc la tine deși încă nu ești. Cel puțin fizic, căci în mine ești de ceva vreme.

Recunosc că sper să fii băiat. Doar pentru că dacă aș avea fată cred că aș iubi-o prea pătimaș. Cu gelozii și posesivitate. Dacă ai fi fată mi-e teama ca n-aș ști să mă port cu tine cum n-am știut să mă port cu nicio fată din viața mea. Dacă ai fi fată te-aș învața să fii independentă. Te-aș învața cum să te comporți cu bărbații ca să le devii și otravă și antidot. Totuși pentru mine ai fi drog cum n-ai fi pentru altul. 

Mă gândesc la tine. Mă gândesc că dacă băiat ai fi te-aș învața să trăiești. Te-aș lăsa să și greșești doar ca să crești. Ți-aș spune tot ce eu n-am știut când am avut vârstele tale. Te-aș învața cum să le iubești și te-aș ruga să nu le rănești, dar am să înțeleg de o vei face și voi pune asta pe seama genelor proaste transmise tot de mine. Mă gândesc la tine. Și nu-mi pasă dacă vei fi fată sau băiat. Vreau să faci doar ce-ti place, dar vreau să-ți placă ceva. Și vreau ca acel ceva să-l faci bine și cu pasiune. Nu insist sa te naști în România, dar vreau să crești aici. Măcar cât ține de mine. Vreau să cunosti țara asta cu bune și cu rele și cândva să fie mai puține rele în ea datorită ție. Vreau să vorbești fluent măcar două limbi străine, dar să gândești și să înjuri în romană.

Mă gândesc la tine și îți promit că n-am să te bat la cap dacă nu știi la școala, dar am să te bat la propriu dacă nu știi sa spui buna ziua, mulțumesc și la revedere. Va trebui să respecți mai mult femeia de serviciu decât patronul. Și ghici ce? Abia atunci te va respecta și patronul. Mă gândesc la tine și îți spun că nu-ți va lipsi nimic. Nimic important. Educația aleasă și călătoriile. Filmul, muzica și teatrul. Poate doar hainele scumpe. Nu te ajută la nimic, puștiule, crede-mă pe cuvânt. Chiar dimpotrivă. Am învățat și eu, dar destul de târziu. Bine, recunosc, mai strict voi fi cu băiatul aici. Fată de vei fi, vei prinde câteva gentuțe. Pentru Birkin însă va trebui sa muncești. Mă gândesc la tine și mă întreb de ce nu vii încă. Probabil știi tu mai bine când e momentul nostru”, – a scris Codin Maticiuc recent.

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!