Ce ținea Janis Joplin în geantă, cu câteva luni înainte să moară. Cântăreața rock ar fi împlinit 80 de ani

De Ovidiu Cojocaru, pe

Janis Joplin, una dintre cele mai cunoscute cântărețe de muzică rock ale tuturor timpurilor, ar fi împlinit 80 de ani, pe 19 ianuarie. Este considerată unul dintre cele trei superstaruri ale generației flower power, alături de Jimi Hendrix și Jim Morrison.

Chiar și după mai bine de 50 de ani, melodiile lui Janis Joplin continuă să rezoneze cu fanii muzicii din întreaga lume. Când era în viață, prezența electrică pe scenă a lui Joplin și vocea dinamică i-au fascinat pe fani în timpul concertelor ei, iar viața personală a lui Joplin a fost suficient de zbuciumată pentru a continua intriga dintre spectacole.

Viața demnă de film a lui Janis Joplin

Relațiile lui Janis Joplin au devenit rapid obiect de legendă. S-a întâlnit cu bărbați și femei într-un moment în care opiniile generale ale societății erau mai înguste. În ciuda faptului că a trăit o viață scurtă, îngreunată de droguri, Joplin a găsit timp să se încurce în relații cu mai mulți oameni care au continuat să facă ei înșiși lucruri grozave.

Janis Joplin, cântăreață de muzică rockIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 11)

Astăzi, felul în care a trăit Joplin continuă să capteze atenția oamenilor. Și la fel ca versurile ei, stilul ei de viață a produs povești grozave.

A fost arestată pentru furt din magazin

Se spune uneori că celebritățile trec prin lipsuri uriașe până să devenă mari, iar Joplin este un exemplu perfect. După ce a abandonat școala și s-a mutat la San Francisco în 1963, a fost arestată pentru furt din magazin. Locuise acolo doar cam două luni.

Citește și: Brigitte Bardot a avut peste 100 de relații, cu bărbați și femei. Viața amoroasă tumultoasă a actriței

Înainte de a fi prinsă, Joplin și-a făcut obiceiul să strângă coșuri cu produse deteriorate de pe aleile din spatele magazinelor. Ea a făcut tot ce era necesar pentru a continua, iar consumul de droguri a motivat-o și mai mult să facă acest lucru.

Joplin a fost la un pas să se căsătorească cu un tip care o înșela

În 1965, Joplin s-a logodit cu un tip pe nume Peter de Blanc. Sora lui Joplin, Laura, l-a descris ca fiind „bogat, inteligent, blând, carismatic și un pasionat de metanfetamina”. După ce consumul de droguri al lui de Blanc a dus la o spitalizare de 12 zile, el și Joplin și-au făcut planuri să se căsătorească .

Citește și: Angelica Stoican împlinește 73 de ani. Povestea de dragoste interzisă trăită de cântăreață: „S-a născut Niculina și s-a iscat vâlvătaia!”

Dar după ce tatăl lui Joplin le-a dat binecuvântarea lui, în timp ce Joplin stătea cu părinții ei pentru a se recupera, de Blanc și-a găsit o nouă iubită în New Orleans. Când Joplin îl suna, noua iubită a lui de Blanc răspundea și se prefăcea că este verișoara lui.

Joplin și-a dat seama în cele din urmă că presupusa ei nuntă cu Peter de Blanc nu va avea loc niciodată și și ea a început să se culce din nou cu alți oameni.

Relația lui Janis Joplin cu Country Joe

În 1967, Joplin a avut o relație intimă cu cântărețul Country Joe. De atunci, Joe a susținut că, deși relația lor nu a „sfârâit”, Joplin l-a inspirat cu etica ei de muncă și modul în care a făcut muzică. Erau prieteni buni, chiar dacă el nu credea că sunt compatibili ca amanți.

Citește și: Povestea de viață a cântăreței Dalida. Cum a ajuns, de la glorie și dragoste, la sinucidere

Au petrecut mult timp lucrând împreună și chiar și la zeci de ani de la moartea ei, Joe spune că îi lipsește mai mult decât majoritatea oamenilor.

S-a cuplat cu Leonard Cohen, după ce a flirtat cu el într-un lift

În 1968, cântărețul și compozitorul Leonard Cohen locuia în diferite hoteluri. Într-o seară, el mergea cu liftul de la hotelul Chelsea și s-a întâmplat să inițieze o conversație cu Joplin, care stătea și ea acolo.

Cohen a întrebat dacă așteaptă pe cineva, iar ea a spus că îl caută pe Kris Kristofferson. Cohen a spus că de fapt el era Kristofferson și, deși ea știa aproape sigur că minte sau glumea, totuși au petrecut noaptea împreună, potrivit publicației Ranker.

Citește și: Orlando Bloom, despre accidentul care i-a marcat viața: „Mi-au spus că nu voi mai putea merge niciodată!”

În timp ce se afla în Brazilia, în 1970, Joplin a cunoscut un bărbat pe nume David Niehaus. A fost un profesor american care a renunțat la slujbă pentru a putea călători în jurul lumii. Nu știa cine era Joplin; pur și simplu îi plăcea să stea cu ea.

Chiar și la întoarcerea lor în Statele Unite, relația lor a fost unică pentru Joplin, deoarece lui Niehaus îi pasă cu adevărat de ea și nu a fost prinsă în statutul ei de star rock.

Relația lor s-a încheiat în cele din urmă când Niehaus nu a putut face față dragostei lui Joplin pentru drogurile grele.

Conținutul genții ei era neobișnuit

Multe genți de mână pentru femei conțin lucruri de care ar putea avea nevoie pe parcursul zilei. De obicei sunt lucruri esențiale precum machiaj, balsam de buze, pixuri, gumă de mestecat… Geanta lui Joplin nu era deloc așa.

Citește și: Jennifer Grey, „Baby” din „Dirty Dancing”, despre operațiile de rinoplastie care i-au distrus viața: „Deveneam invizibilă de la o zi la alta”

Cu câteva luni înainte de moartea lui Joplin în 1970, un reporter Rolling Stone a aruncat o privire în geanta personală a rockerului și a găsit o comoară de articole: mai multe chei de cameră, un suport de țigară antic, un balon, două casete muzicale, un tirbușon, un ceas cu alarmă, pleturi de chitară, un exemplar al revistei Time și două cărți uriașe.

La data de 4 octombrie 1970, Janis Joplin a fost găsită moartă în camera sa de la Hotelul Landmark Motor. Cauza oficială a decesului a fost consumul excesiv de heroină, combinat cu efectele alcoolului.

Sursp fotografii: Hepta / Profimedia Images

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!