275.000 euro donaţi la Festivalul Brazilor de Crăciun

De Diana Sorescu pe

Festivalul Brazilor de Crăciun a adunat crema lumii bune şi nenumărate vedete, cu toţii dornici să întindă o mână de ajutor. 275.000 de euro au fost strânşi pentru Salvaţi Copiii.
Ediţia cu numărul 10 a Galei Festivalului Brazilor de Crăciun, un eveniment marca Salvaţi Copiii România, a adus în prim plan 22 de brazi de designer, care de care mai sofisticaţi şi mai originali, iar licitarea lor a adunat pentru Salvaţi Copiii 275.000 de euro.

Seară magică, donaţii pe măsură

Fiecare brad a avut povestea lui, iar cei prezenţi au apreciat creativitatea şi mesajul subliminal transmis de fiecare în parte. Licitaţia a început puţin după ora 21:00, iar maestru de ceremonii a fost Andi Moisescu.

În cadrul galei, preţul de pornire al unui brad a fost de 2000 de euro, iar pasul de licitaţie a fost 500 de euro.

Vedeta şi totodată bradul pentru care s-a licitat cel mai mult a fost cel gândit şi realizat de micuţii de la Salvaţi Copiii. Acesta a fost executat magistral din pagini de cărţi răsucite şi fluturi din hârtie şi a amintit tuturor de basmele copilăriei. Brăduţul a fost adjudecat pentru suma de 25.000 de euro!

Pe locul al doilea s-a situat creaţia din sticlă făurită de artistul Alexandru Ghilduş. Acesta a fost achiziţionat pentru 15.500 de euro de către BCR România.

Seara a continuat cu bradul Venerei Arapu, care fusese adjudecat deja de unul dintre sponsorii principali pentru suma de 10.000 de euro. Wilhelmina Arz a obţinut 5000 de euro, bradul Mihaelei Glăvan a fost cumpărat cu 3000 de euro, Irina Marinescu şi al său brad cu papagali vii au strâns 10.000 de euro, Lena Criveanu- 4000 de euro, Stephan Pelger – 10.000 de euro, bradul luminos de la Oxette -10.000 de euro, Rhea Costa -10.500 de euro, bradul lui Ingrid Vlasov – 10.000 de euro. Tot pentru aceeaşi sumă au fost cumpăraţi brăduţii făuriţi de Iris Şerban, Claudia Castrase, Ana Wagner şi Şcoala Internaţională Mark Twain.

Suma strânsa va asigura suport pentru copiii ce trăiesc în condiţii precare.

Designerii implicaţi în proiectul Festivalul Brazilor de Crăciun 2010 au fost: Wilhelmina Arz, Ioan Nemţoi, Irina Marinescu, Lena Criveanu, Venera Arapu, Stephan Pelger, Oxette, Victoria 46, Mihaela Glăvan, Conf. Dr. Univ. Alexandru Ghilduş şi Mihnea Ghilduş, Rita Mureşan, Ana Wagner, Cristian Samfira, Iris Şerban, Claudia Castrase, Ingrid Vlasov, Lajos Ugron, Andreea Muşat, Malvina Cervinski.

Foto: arhiva Ringier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro