Andi Moisescu: Am furat si eu. Idei. Dar nu le-am furat cu totul

De Luisa Neag, pe

Te uiti la Apropo TV? Andi zice ca ti-ar face bine. Nu pentru ca ai avea nevoie sa afli ca „in Romania se fura”, ci pentru ca merita sa-ti dai seama ca a ajuns sa ni se para firesc.
Sa mai spui si altora. Sa-ti inveti copiii ca nu e bine sa furi. Asta spera sa obtina Andi de la campania „Si eu am fost furat in Romania”, in care e foarte implicat. Recunoaste ca avanturile educative l-au  cuprins mai ales de cand e tatic. Dupa cum povesteste, David, fiul lui de un anisor, i-a acaparat toata atentia, iar el e fericit ca e asa. Am aflat cum I s-au schimbat prioritatile in viata din momentul in care s-a nascut copilul si despre ce va fi urmatoarea campanie.


La ce te astepti de la campania cu furatul?

Multi m-au intrebat ce cred eu ca o sa realizez cu campania de bun-simt, care a inceput in sezonul trecut, cu mesajele de pe tricouri. Pentru ca, mi-au spus: cei care sunt nesimtiti sigur nu se uita la emisiunea ta, iar celorlalti, daca le spui, stiu, sunt de acord. Si le-am spus ca, in general, campaniile sociale sunt pentru a trezi in public o stare de spirit cum ca exista o problema. Ea trebuie constientizata si mai mult decat atat, trebuie raspandita, fiecare devine un
comunicator la randul lui. Cu totii stim ca se fura in Romania. Problema nu este ca n-am sti, problema este ca noi nu ne dam seama cat de periculos e ca am ajuns sa acceptam furtul ca pe un lucru absolut normal. De fapt, campania asta spune.

Ai furat vreodata ceva in viata ta?

Da, cred ca am furat si eu, la randul meu. Idei. „Marca inregistrata” este o idee furata. Dar n-am furat cu totul ideea. Adica n-am luat „Culture Pub” de pe M6 sa o fac si eu la fel. Am preluat ideea si am zis: bun, si acuma hai sa vedem cum o facem sa fie bine pentru noi.

Ai copiat la examene?

Da. Am vrut la un moment dat, prin anul trei. Am vrut sa abandonez facultatea, pentru ca faceam niste materii care nu mi-au folosit si n-o sa-mi foloseasca niciodata la nimic in viata. Nici daca as fi facut matematica la nivel superior, sa predau la randul meu. Eu am refuzat sa invat.


Deci o parte din tine admite furtul din motive «morale».

Ma rog. Cred ca nu ar trebui sa admitem furtul din niciun motiv.

Daca pe baietelul lui David o sa-l lase sau nu sa copieze la scoala, cum i-a schimbat copilul prioritatile in viata sau ce intelege el prin manipulare citeste in Unica de Aprilie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!