Actorul David Gulpilil, celebru pentru rolul din „Crocodile Dundee”, a murit la 68 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 14 decembrie 2021, 14:11

Actorul David Gulpilil, celebru pentru apariția sa în comedia australiană „Crocodile Dundee”, a încetat din viață la vârsta de 68 de ani.

Actorul a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în 2017. Anunțul morții sale a fost făcut de premierul autralian Steven Marshall.

Citeşte şi: Actorul Florin Oprițescu a murit la 42 de ani

„Anunț cu multă tristețe populația din Australia de Sud că artistul iconic, unic, care a adus o contribuție esențială în istoria filmului australian prin reprezentația aborigenă pe micile ecrane, David Gulpilil Ridjimiraril Dalaithngu –  s-a stins din viață. Am fost foarte norocos să-l cunosc, iar ultima dată l-am întâlnit în luna martie, la premiera ultimului său film în care își spune povestea –  ‘My name is Gupilil’”, a fost mesajul transmis de Marshall, potrivit The Mirror.

Fanii actorului, dar și colegii de breaslă au transmis în mediul online o mulțime de mesaje prin care ăși anunță regretul și tristețea:

“A fost un om care și-a iubit pământul și cultura și care a dus mai departe moștenirea sa.”

“Sunt foarte, foarte trist. Un mare actor și un mare om. Am avut marea șansă să-l întâlnesc și s-a dovedit a fi un om blând și cald”

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!