A murit Eddie Van Halen. Celebrul chitarist avea 65 de ani

De Unica.ro, pe
Eddie Van Halen s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. Legendarul chitarist a pierdut lupta grea cu cancerul marți dimineață, după cum a anunțat fiul acestuia. 

Eddie Van Halen, chitarist şi cofondator al legendarului grup de hard rock din anii 1980 Van Halen, a încetat din viața la vârsta de 65 de ani după o lungă luptă cu cancerul. Vestea care a zguduit lumea muzicii a fost dată de fiul artistului, pe rețelele de socializare.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

„Tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga şi dificila sa luptă împotriva cancerului în această dimineaţă”, a scris Wolf Van Halen pe contul său de Instagram.

A murit Eddie Van Halen. Celebrul chitarist avea 65 de ani

„A fost cel mai bun tată pe care l-aș fi putut avea vreodată. Fiecare moment alături de el, în afara scenei a fost un cadou. Am inima frântă și nu cred că mă voi recupera vreodată pe deplin după această pierdere”, a mai adăugat acesta.

Celebrul chitarist a fost diagnosticat cu cancer la limbă în 2000, care s-a extins apoi în zona gâtului.

Citește și: Jimi Hendrix, cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor

„Am folosit pene de metal – din alamă şi cupru – pe care le ţineam mereu în gură, exact acolo unde am dezvoltat cancer la limbă. În plus, practic trăiesc într-un studio de înregistrări care este plin cu energie electromagnetică. Asta e o teorie. Fumam şi luam multe droguri. Dar plămânii mei sunt curaţi. E o teorie a mea, însă medicii spun că este posibil”, a declarat artistul în 2015, potrivit digi24.

Eddie Van Halen este considerat unul dintre cei mai buni chitariști din lume. El și fratele său Alex au înființat formația Van Halen împreună cu alți doi artiști în anii ’70. Trupa s-a bucurat de succes comercial și popularitate și a vândut peste 75 de milioane de albume în toată lumea.

Acesta a fost căsătorit de două ori. Din căsătoria cu Valerie Bertinelli, între 1981 și 2007, a avut un fiu, pe Wolfgang Van Halen. Din 2009 era căsătorit cu Janie Liszewski.

Intră în GALERIA FOTO să vezi mai multe imagini de colecție cu Eddie Van Halen.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro