Jimi Hendrix, cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor

De Unica.ro, pe

La 40 de ani de la moartea sa, Jimi Hendrix rămâne cel mai bun chitarist din istoria muzicii, apreciază peste 12.000 de voturi avizate, printre care numeroşi critici de muzică…
…şi chitarişti celebri.

Lista publicaţiei Rolling Stone nu este deloc una modestă. Toate cele 100 de poziţii sunt completate de nume grele de chitarişti din toate timpurile. Cu toate acestea, talentul lui Jimi Hendrix pare să nu fie întrecut de niciun alt chitarist în viaţă, rămânând o legendă a acordurilor rock timp de mai bine de jumătate de secol.

„Jimi Hendrix a făcut să explodeze ideea pe care o aveam despre ceea ce ar trebui să fie muzica rock: a pus stăpânire pe chitară, pe pedala de efecte, pe studiourile de înregistrări şi pe scenă”, a declarat chitaristul Tom Morello, într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, potrivit Mediafax.

Sondajul a fost realizat pe baza a peste 12.800 de voturi, la care au participat şi chitarişti nominalizaţi în top, precum Lenny Kravitz, Eddie Van Halen (care a ocupat poziţia a opta) sau Brian May.

Hendrix este urmat în top 10 de Eric Clapton, Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, B.B. King, Chuck Berry, Eddie Van Halen, Duane Allman şi Pete Townshend.

Publicaţia a anunţat pe site-ul său că cei mai buni chitarişti din istorie vor apărea într-un număr special al revistei Rolling Stone – editat cu patru coperte diferite, cu Van Halen, Eric Clapton, Jimi Hendrix şi Jimmy Page.

Eroul festivalului Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din istoria muzicii rock. Legendarul muzician a murit la vârsta de 27 de ani, ucis de abuzul de droguri şi alcool.

Ascultă mai jos două dintre cele mai cunoscute piese create de Jimi Hendrix, „Purple Haze” şi „The Star-Spangled Banner”.

 


 
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!