90 de ani de la nașterea lui Marilyn Monroe – ce nu știai despre ea

De Adina Radu, pe Ultimul update Vineri, 03 iunie 2016, 16:41

Legenda Marilyn Monroe este un mister pentru lumea de la Hollywood. Se știu prea puține despre cea mai frumoasă starletă a anilor 50. Majoritatea sunt zvonuri ajunse legende. Nu era doar o blondă proastă și nici nu era supraponderală (purta mărimea 44).  Norma Jean Baker este femeia care și-a schimbat numele în Marilyn Monroe, dar nu a devenit niciodată acea femeie.

Mama ei era bolnavă psihic 

Agentul lui Marilyn a încercat să ascundă acest aspect al vieții actriței. Ea a fost sfătuită să declare că mama ei era moartă, deși aceasta era într-un azil pentru bolnavii psihic.

Marilyn și-a petrecut copilăria între orfelinate și părinți adoptivi. Mama ei a fost diagnosticată cu schizofrenie paranoidă și închisă pentru tot restul vieții ei într-un azil specializat. Marilyn o vizita adesea, deși mama ai nu o mai recunoștea.

Marilyn nu a aflat niciodată cine este tatăl ei 

Mama lui Marilyn Monroe i-a spus că tatăl ei seamănă cu Clark Gable. Marilyn a apucat să joace cu Gable în filmul “The Misfits”. Din nefericire, Gable a făcut atac de cord la încheierea filmărilor și a murit. Văduva lui Clark a considerat-o vinovată pe Monroe, actrița care a prelungit filmarea filmului prin absențele ei îndelungate și a stresului cauzat celor care au lucrat la film.

Scena rochiei albe i-a adus necazuri 

Cei mai mulți fani o cunosc pe Marilyn Monroe din faimoasa scenă în care rochia ei albă ce flutură în filmul “The Seven Year Itch”. Scena a avut multe duble în fața a 5000 de persoane care se adunaseră să vadă ce se filmează. Printre cei adunați era și soțul ei, Joe DiMaggio.

DiMaggio nu a fost prea fericit să o vadă pe Marilyn în această scenă, deși aceasta purta două perechi de lenjerie intima. Ajunși seara la hotel, DiMaggio și Monroe au avut o ceartă uriașă care i-a făcut pe ceilalți oaspeți să anunțe managementul hotelului deoarece se temeau pentru viața celor ce luau parte la ceartă.

Marilyn s-a prezentat a doua zi la filmări cu vânătăi pe brațe și umeri. O lună mai târziu, Monroe a divorțat de DiMaggio.

Marilyn Monroe era doar un rol 

Norma Jean o juca pe Marilyn, starleta sexy și fericită. Norma Jean era o femeie nefericită ce își dorea copii și o familie.
Truman Capote a văzut-o pe Marilyn într-o zi cum se privea fascintă în oglindă, când a întrebat-o ce face ea a răspuns că se uita la femeia asta, la Marilyn.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!