O tânără din Cluj dă o lecție de viață și generozitate după ce și-a pierdut soțul bolnav de cancer

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 14 septembrie 2018, 16:39
O femeie în vârstă de 39 de ani din Cluj și-a pierdut soțul din cauza cancerului. Această tragedie a făcut-o să vrea să ajute familiile altor persoane care se luptă cu această boală cruntă.

Violeta Fărăgău și-a pierdut soțul în urmă cu câțiva ani, după o lungă luptă cu cancerul. Pe toată durata tratamentului soțului ei, tânăra a văzut pe holurile spitalului cum rudele pacienților căutau locuri ieftine unde să doarmă, iar unii oameni ajungeau să își piardă zile întregi pe drumuri deoarece nu își permiteau o chirie.

Astfel i-a venit ideea casei Filip, numită după soțul său.

Femeia a construit o casă în Cluj Napoca pentru rudele bolnavilor și le găzduiește pe toată durata tratamentului. Când au aflat de fapta sa, mai mulți oameni de afaceri au început să contribuie cu sponsorizări.

Citește și: Ivonne Ghiță a murit. Comentatoarea sportivă avea 50 de ani

Povestea casei Filip a început în urmă cu doi ani şi ceva când eram cu soţul meu Filip în spital. El a fost diagnosticat cu cancer, şi atunci am stat mult prin spitale unde am văzut nevoile oamenilor care vin din alte localităţi. Atunci m-am gândit ce bine ar fi dacă oamenii ăştia ar avea unde să stea aici pe bani puţini, pentru că Clujul e scump”, a declarat Violeta pentru Știrile Pro TV.

Casa construită dispune de șase camere și 12 locuri disponibile.

„Avem camere cu 30 de lei și 40 de lei pe noapte, asta pentru cine stă pe termen lung. Ideea este că ceea ce dau oamenii nu ajung să ne achităm cheltuielile lunare, de aceea contăm mult pe donații și sponsorizări. Am primit primii musafiri în 26 mai și de atunci au trecut pe la noi 45 de persoane bolnave și 50 de aparținători”, a povestit tânăra clujeancă.

Una dintre persoanele care au călcat pragul Casei Filip este Șarlota Rareș, o doamnă din Arad care suferă de cancer la stomac. Ea trebuie să meargă la Cluj pentru tratament.

Ca să plătească o săptămână de cazare la o pensiune în Cluj ar fi costat-o peste 300 de euro. Aşa însă, plăteşte doar 30 de lei pe noapte.

Citește și: Toată viața a suferit din cauza durerilor menstruale. La 28 de ani și-a scos ovarele și viața ei s-a schimbat radical

Vai de capul meu, m-au primit mai bine ca acasă. Numai un zâmbet sunt și doamna Violeta prin câte a trecut și e foarte bună. Nu m-am gândit că mai sunt oameni așa buni”, a afirmat Șarlota Rareș.

Violeta primește ajutor sistematic de la oameni de afaceri din Cluj.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!