Blue Air suspendă toate zborurile din România. De ce a luat compania această decizie

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 06 septembrie 2022, 17:20

Compania aeriană Blue Air a anunțat marți, 6 septembrie, că va suspenda toate zborurile din România, până luni, 12 septembrie. Decizia “neprevăzută” a fost luată deoarece toate conturile au fost poprite de Ministerul Mediului, iar compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Conform digi24.ro, 10 zboruri din România au fost anulate astăzi. Sute de pasageri sunt blocați pe aeroportul Otopeni, la terminalul Plecări, ca urmare a deciziei neașteptate luată de Blue Air.

Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de „nu mai cumpăra bilete Blue Air” propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Român, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) statului român, au condus la:

Citeşte şi: Maria Dragomiroiu, mărturisiri cu lacrimi în ochi despre Mădălina Manole: „Era nefericită și nu a ajutat-o nimeni”

Distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;

Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății);

Blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale – au transmis reprezentanții companiei, potrivit adevărul.ro.

Astăzi erau programate 13 zboruri, conform programului de zbor afișat pe site-ul aeroportului Otopeni, iar toate au fost anulate. Este vorba despre zborurile Blue Air din București spre Lyon, Atena, Palma de Mallorca, Dubrovnik, Cluj-Napoca, Iași, Oslo, Porto, Tel-Aviv, Alicante, Bilbao, Hamburg și Valencia.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!