Temperatura la care coronavirusul nu rezistă mai mult de 5 minute

De Raluca Vițu, pe

Oamenii de știință din cadrul Universității Hong Kong au studiat în ce condiții de temperatură este noul coronavirus mai activ și când poate dispărea. Cercetările specialiștilor arată că noul coronavirus este foarte stabil la temperaturi de aproximativ 4 grade, condiție în care poate rezista până la două săptămâni.

Citeşte şi: Streinu-Cercel, despre câte luni mai stăm case din cauza coronavirusului

Cu toate acestea, temperaturile foarte ridicate îl afectează. La 70 de grade Celsius, coronavirusul nu poate rezista mai mult de 5 minute, susțin secialiștii, potrivit publicației TASS.

Potrivit unui raport, la 22 de grade, virusul rămâne activ pentru aproximativ o săptămână, la 37 de grade pentru două zile, iar la temperaturi de peste 56 de grade, infecția poate să dispară în mai puțin de 30 de minute.

Citeşte şi: Medic: „Mănușile purtate la cumpărături nu ne protejează împotriva coronavirusului. Fac mai mult rău decât bine”

În funcţie de suprafaţă, noul coronavirus rezistă de la câteva ore, la câteva zile. Astfel, cercetătorii din Hong Kong au stabilit că, pe hârtie, virusul rezistă mai puțin de trei ore; pe lemn și țesături, COVID-19 nu rezistă mai mult de două zile; pe sticlă,  supraviețuiește mai puțin de patru zile, iar pe oțel inoxidabil și materiale plastice, nu mai mult de o săptămână. De asemenea, acest virus poate supraviețui pe suprafața exterioară a măștilor medicale în jur de o săptămână, la temperatura camerei, când umiditateea este de 65%.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!