Țara care a interzis cuvântul „coronavirus”. Cine poartă mască riscă să fie arestat

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 01 aprilie 2020, 15:29
Liderii unei țări au interzis cuvântul „coronavirus”, în încercarea de a bloca toate informațiile referitoare la pandemie. Mai mult, persoanele care poartă mască pe stradă riscă să fie arestate.

Este vorba de Turkmenistan, una dintre cele 21 de țări care nu au raportat niciun caz de coronavirus până în prezent.

Potrivit Digi24, mass media controlate de stat nu au voie să scrie cuvântul coronavirus și nici să relateze despre acest subiect.

Citește și: Slujba de Înviere va fi oficiată fără enoriași

Informația a fost publicată pe site-ul Turkmenistan Chronicle, una din puținele surse independente de știri. Site-ul acestei publicații este blocat de la accesare pe teritoriul țării.

Astfel, oamenii din Tukmenistan care poartă măști și vorbesc despre coronavirus în spațiile publice riscă să fie arestați de polițiștii îmbrăcați în haine civile.

Autorităţile din Turkmenistan şi-au confirmat reputaţia prin adoptarea unor măsuri extreme pentru eradicarea informaţiilor despre coronavirus. Dar negarea informaţiei nu doar că pune în pericol cetăţenii , dar şi întăreşte regimul autoritar impus de preşedintele Gurbanguly Berdimuhammedov. Cerem comunităţii internaţionale să reacţioneze şi să-i ceară socoteală pentru înălcarea drepturilor omului”, a transmis Jeanne Cavelier, şefa Radio Europa Liberă pentru Europa de Est şi Asia central.

Citește și: Primele măști chirugicale produse în România sunt gata

Cetățenii acestei țări au acces doar la informații cenzurate despre Covid-19. Oficial nu există cazuri de persoane infectate în toată țara, în contextual în care se învecinează cu Iranul, una dintre cele mai afectate țări.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!