STB și Metrorex, program special în perioada stării de urgență

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 16 martie 2020, 10:16
Mijloacele de transport public în comun vor circula și după ce se va instala starea de urgență decretată de Președintele Klaus Iohannis. De luni, 16 martie 2020, programul metroului, autobuzelor și tramvaielor va fi însă unul special. 

Reprezentanții STB (Societatea de Transport București) au anunțat că circulația mijloacelor de transport public va funcționa după un program restrâns, ce va fi anunțat după ce se va instala starea de urgență.

Citește și: Coronavirus în România: Stare de urgență, începând de luni, 16 martie 2020

„Circulația nu va fi oprită, nici nu avem voie sa facem asta, însă mijloacele de transport vor circula după un program restrâns, într-un număr mai mic. Noi oricum am redus deja numărul de autobuze și tramvaie de pe teren, pentru că sunt puțini călători în această perioadă, dar va fi din nou redus, de mâine”, a declarat directorul STB Andrei Creci, pentru Libertatea.

Metrorex așteaptă decretul prezidențial

Și reprezentanții Metrorex vor lua noi măsuri dacă va fi necesar. Aceștia nu au vrut să dea detalii despre schimbarea programului, dar așa cum au anunțat deja, au intensificat acțiunile de dezinfecție a stațiilor și garniturilor de metrou, pentru a preveni răspândirea coronavirusului și a implementat plata cu cardul la intrarea în 42 de stații.

Starea de urgență în România

Începând de luni, 16 martie 2020, România intră în stare de urgență, în contextul răspândirii îngrijorătoare a epidemiei de coronavirus. Aceasta este o măsură excepțională care se instituie pe o perioadă de cel mult 30 de zile în cazul unor pericole grave la adresa apărării țării și siguranței naționale, ori pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea unor dezastre. În acest timp, pot fi limitate anumite drepturi garantate de Constituție.

Citește și: România, scenariu 3 în lupta cu noul coronavirus. Ce măsuri se vor lua

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!