Raed Arafat, despre cei cu COVID-19 externați la cerere: „Un bărbat este acum aproape comatos. Altul a făcut stop cardiac”

De Unica.ro, pe

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), le-a spus, luni, parlamentarilor în cadrul dezbaterile legate de Legea carantinei și a izolării, de la Comisia Juridică a Senatului, despre cazul unui pacient care s-a externat la cerere, în urmă cu o săptămână, pentru că avea simptome ușoare de COVID-19, iar acum este „aproape comatos”, cu oxigenare 70% și dispnee.

Citeşte şi: Unde te poți testa pentru a afla dacă ai COVID-19. Lista centrelor de testare

„Ultimul caz, acum 30-40 de minute, mesaj de la ora 15:45. COVID-19 pozitiv, externat la cerere de la „Colentina”, cu simptome minore, la data de  6 iulie, acum este cu oxigenare 70%, cu dispnee, cu Glasgow coma scor 8, adică aproape comatos și s-a trimis un echipaj de la Terapie Intensivă ca să poată să-l asiste și să vedem dacă reușește să-l scoată sau nu”, a spus Raed Arafat, potrivit stiri.tvr.ro.

Cazul, spune Raed Arafat, nu este singular, iar medicii sunt expuși infectarii din cauza acestor pacienți care refuză internarea.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„Pe altul, acum o zi sau două, tot același serviciu l-a găsit acasă în stop cardiac. Echipele se expun resuscitând acești pacienți care refuză internarea cu simptomele ușoare și merg acasă, se agravează, nu sunt monitorizați adecvat, nu spun medicilor care este starea lor și că că starea lor se agravează, se țin până în ultimul moment, după care familia lor dă telefon la 112 să spună că bolnavul este agravat. Asta este o situația reală cu care ne confruntăm”, a adăugat șeful DSU.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!