Premieră în învățământul românesc. Din toamnă, ar putea fi impus un sitem hibrid de educație

De Unica.ro, pe

Începând din toamnă, sistemul clasic de învățământ va fi completat de învățământul online, mai ales în mediul urban.

Vicepremierul Raluca Turcan care conduce o comisie interministerială dedicată acestui scop a explicat ce va presupune acest sistem de educație hibrid care ar putea intra in vigoare în contextul pandemic.

Citeşte şi: Cum arătau vedetele în prima zi de școală

„Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP. Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări – dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare – acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi. Este o problemă uriașă în mediul urban, unde e o aglomerare foarte mare. Clasele au în jur de 32, 36 de elevi. Cererea e foarte mare pentru un loc la grădiniță și aici se face o analiză temeinică”, a spus Raluca Turcan, pentru Digi24.

Vicepremierul a adăugat că acest sistem a luat naștere din inițiativa instituțiilor școlare și al asociațiilor de părinți.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„Sistemul hibrid – 50% școală fizică 50% școală online – a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, a mai explicat Turcan.

sursa foto – 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!