Cum se poate prelungi valabilitatea certificatului verde COVID-19 în câțiva pași simpli

De Unica.ro, pe

În urmă cu o lună, Parlamentul European a hotărât prelungirea certificatului verde COVID-19 până pe data de 20 iunie 2023. Decizia a fost luată pentru evitarea posibilelor restricții asupra liberei circulații în Uniunea Europeană.

Românii care se află în situația în care certificatul verde COVID-19 a expirat, trebuie să știe că acesta poate fi prelungi urmând câțiva pași simpli. Iată ce trebuie să faceți pentru a vă prelungi valabilitatea certificatului verde COVID-19.

  • Accesați site-ul certificat-covid.gov.ro.
  • Introduceți adresa de email folosită pentru a crea contul personal;
  • După logare, urmează să primiți un email cu un link pentru autentificare. Odată ce accesați link-ul primit, veți avea acces la toate certificatele digitale generate în urma vaccinării.
  •  Accesați „Listă certificate”;
  • Apoi, intrați pe „Certificat nou” și completați cu informațiile cerute (CNP, seria și numărul cărții de identitate, inițialele numelui și prenumelui);
  • Urmează să dați un click pe secțiunea „Tip certificat” și să introduceți vaccinul pe care l-ați făcut și județul în care v-ați vaccinat;
  • Completați categoria „Lună vaccin”;
  • La final, apăsați „Salvează”. În scurt timp veți primi pe e-mail un mesaj cu noul certificate verde COVID-19.

Citeşte şi: Detalii despre certificatul verde valabil doar cu booster: „România va aplica decizia UE abia după ce…”

După prelungirea valabilității certificatului, puteți să îl adăugați în portofelul virtual de pe telefonul mobil, pentru a avea acces mai ușor la el. Pentru a face acest lucru mai întâi salvați o poză în telefon cu QR-code-ul vizibil. Intrați pe site-ul www.getcovidpass.eu și dați un click pe “create yours”, adăugând acolo fotografia cu certificatul. Confirmați apoi adăugarea certificatului.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!