Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 au dreptul la o zi liberă pentru fiecare doză

De Unica.ro, pe
Legea privind acordarea de zile libere celor care se vaccinează împotriva COVID-19 a fost promulgată vineri de președintele României, Klaus Iohannis. 

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 pot beneficia, la cerere, de o zi liberă plătită, pentru fiecare doză de vaccin. Aceasta nu este inclusă în durata concediului de odihnă. Legea nu se aplică în situaţia în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului. De asemenea, angajații trebuie să informeze din timp angajatorul despre zilele libere pe care urmează să le solicite.

Potrivit legii, „persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, potrivit Digi24.

Aceste drepturi se acordă în baza certificatului de vaccinare.

Citește și: Oana Roman s-a lăsat greu recucerită de Marius Elisei: „Am așteptat un pic”

Cătălin Botezatu le condamnă pe vedetele care-și fac intervenții estetice: Eu așa sunt, frumos și grizonat!

Neti Sandu, în vacanță la mare. Cum s-a fotografiat vedeta

George Burcea a primit o vilă la Eforie Sud de la un prieten influent: „Era foarte bogat”

„Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi”, mai prevede actul normativ.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!