Orașul în care ar putea deveni ilegal să te uiți în telefon atunci când mergi pe stradă

De Unica.ro, pe
Un obicei comun în majoritatea țărilor lumii, acela de a te uita la telefon în timp ce mergi pe stradă, ar putea deveni ilegal într-un oraș din Japonia, de la 1 iulie. 

Consilierii Municipiului Yamato, situat în zona centrală a Japoniei, urmează să voteze un proiect de lege care interzice această activitate, după ce, conform informațiilor, cercetările au arătat că mulți oameni se uitau la telefoanele lor în timpul mersului, potrivit Daily Mail.

Politicienii din oraș au fost determinați să propună această lege după ce cercetătorii au observat că din 6.000 de oameni care au trecut pe lângă două gări din Yamato, 12% dintre ei se uitau în telefoanele lor.

Citește și: Orașul în care, dacă vrei să te muți, trebuie obligatoriu să te operezi

În ce oraș poți fi răsplătit cu bere și înghețată dacă mergi cu bicicleta

Totodată, aceștia susțin că s-a înregistrat o creștere a pietonilor răniți cu 800%, ca urmare a faptului că erau distrași de telefon în timp ce mergeau pe stradă. Oamenii se lovesc de stâlpi, intră pe partea carosabilă sau se împiedică și cad, iar acestea sunt doar câteva exemple. Oamenii de știință din spatele studiului, de la Universitatea din Calgary, Canada, avertizează că în lipsa măsurilor numărul de accidente poate crește.

Dacă se va vota această lege în luna iunie, Yamato va deveni primul oraș din Japonia care le va interzice oamenilor să se uite în telefon sau orice alt dispozitiv în timp ce se deplasează. În cazul în care va aprobată, legea va intra în vigoare de la 1 iulie.

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro