Studiu: O persoană cu Covid-19 din cinci nu prezintă niciun simptom al bolii

De Raluca Vițu, pe

O echipă de cercetători de la Universitatea din Bonn a studiat numărul bolnavilor înregistraţi la Gangelt, un mic oraş de aproximativ 11.000 de locuitori din districtul Heinsberg, unul dintre principalele focare ale epidemiei de coronavirus din Germania, după ce un cuplu infectat a participat la un carnaval local.

Studiul s-a bazat pe analizarea situaţiei medicale a unui număr de 919 persoane din 405 gospodării.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Coronavirusul va deveni sezonier. Românii se vor reîmbolnăvi anual cu Covid-19”

Potrivit concluziilor cercetătorilor, la Gangelt, aproximativ 15% din populaţie a fost infectată, iar rata mortalităţii în rândul celor bolnavi de COVID-19 atinsă a fost de 0,37%.

Răsfoiește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Dacă extrapolăm aceste valori la cele peste 6.700 de decese puse pe seama COVID-19 în Germania, numărul total de persoane infectate va fi estimat la aproximativ 1,8 milioane, adică un număr de zece ori mai mare faţă de numărul total de cazuri înregistrate oficial. La Gangelt, 22% dintre persoanele infectate nu au prezentat niciun simptom. Faptul că, aparent, o infecţie din cinci se desfăşoară fără simptome vizibile sugerează că persoanele infectate, care răspândesc virusul şi care pot contagia şi alte persoane, nu pot fi identificate într-o manieră fiabilă pe baza simptomelor cunoscute ale bolii”, a explicat profesorul Martin Exner, coautor al studiului, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Pacienții cu coronavirus din România mor din alte cauze”

Această concluzie confirmă importanţa respectării regulilor generale de distanţare şi de igienă.

„Toate persoanele cu o presupusă bună stare de sănătate pe care le-am întâlnit pot fi purtătoare ale virusului fără să ştie. Trebuie să fim conştienţi şi să acţionăm în consecinţă”, a mai susţinut cercetătorul.

La începutul acestei săptămâni Germania a început relaxarea treptată a măsurilor împotriva noului coronavirus.

Răsfoiește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro