În ce oraș poți fi răsplătit cu bere și înghețată dacă mergi cu bicicleta

De Ioana Tătaru, pe
Pentru a reduce poluarea și a-i convinge pe oameni să meargă cu bicicleta sau cu transportul în comun, autoritățile din orașul italian Bologna au lansat un program intitulat „Bella Mossa”, scrie BBC News. Cei care renunță la mașina personală sunt răsplătiți cu înghețată, bere sau bilete la cinema.

Orașul Bologna

Arhitectul Marco Amadori a venit cu această idee în 2017, pentru a-i încuraja pe italieni să recurgă la mijoace alternative de transport, în speranța că poluarea va fi redusă în oraș, iar calitatea aerului, îmbunătățită.

Orasul in care esti rasplatit cu inghetata

Locuitorii din Bologna trebuie doar să își descarce aplicația „Better Points”, să își înregistreze călătoria cu bicicleta sau autobuzul, iar cu punctele obținute își pot cumpăra diverse produse. Peste 100 de firme locale sunt partenere în acest program și oferă discounturi pentru punctele pe care italienii le acumulează în aplicație.

Peste 10.000 de locuitori din Bologna au descărcat și folosit aplicația

De la lansare, aplicația a înregistrat peste 3,7 milioane de kilometri de transport sustenabil și peste 16.000 de vouchere au fost utilizate. În primele 3 luni ale anului, peste 10.000 de locuitori din Bologna au descărcat și folosit aplicația.

Citește și: „Cum arată orașul în care s-au interzis mașinile. Paradisul fără claxoane!”

„Cele mai ieftine destinații însorite în care poți evada iarna aceasta”

Sursă foto: Shutterstock.com, 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!