Nu se fac recrutări pentru război în România. MApN: „Atenție la informațiile false!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 februarie 2022, 15:41

În contextul atacului Rusiei asupra Ucrainei, în mediul online au apărut informații false cu privire la reintroducerea serviciului militar obligatoriu pentru români, precum și cu privire la mobilizarea rezerviștilor. Temele respective sunt false, deși circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.

Nu se fac recrutări pentru război. MApN: „Atenție la informațiile false!”

„Atenție la informațiile false! Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme. În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005. Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen și militar cu termen redus, se suspendă (art. 2)”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

„Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum și pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condițiile legii (art. 3). Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus. Vă rugăm să vă informați DOAR din sursele oficiale!”, a insistat Ministerul Apărării Naționale.

Citește și: De ce a invadat Rusia Ucraina. Ce vrea Vladimir Putin

Cât va mai dura invazia Rusiei asupra Ucrainei. Un al doilea val de rachete a lovit Kiev

NATO va activa pentru prima dată în istorie planurile de apărare pentru Europa de Est

BREAKING NEWS. Klaus Iohannis: „România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina, subliniez foarte clar”

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!