Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov: „Ucraina folosește civilii pe post de scuturi umane”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 03 martie 2022, 14:45

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că trupele rusești vor continua războiul în Ucraina. Rusia nu ia în calcul războiul nuclear, mai precizează Lavrov, argumentând că această iposteză a fost lansată de occidentali.

Ministrul rus le-a transmis celor din NATO “să se gândească atent dacă vor să înceapă un război împotriva Rusiei”.

Nu vom permite ca unele provocări să ne dezechilibreze, să ne scoată din echilibru de forțe, dar dacă vor începe un adevărat război împotriva noastră, atunci trebuie să se gândească cu atenție – a declarat Lavrov, în cadrul unui interviu acordat televiziunii de stat din Rusia, potrivit Reuters.

Sergehi Lavrov a mai făcut o declarație controversată spunând că armata Ucraineană folosește civilii pe post de “scuturi umane”.

Nu justific nicio acțiune care duce la moartea civililor, dar nu noi am inventat expresia victime colaterale, aceasta a fost inventată de partenerii noștri occidentali în aventurile lor din Irak, Libia și așa mai departe. Civilii sunt folosiți ca scuturi umane (n.r. – de armata ucraineană) – a adăugat Lavrov.

Citeşte şi: PRO TV va difuza serialul ucrainean „Sluga poporului”, în care Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, joacă rolul principal

Citeşte aşi: Ce spunea Carla’s Dreams despre Volodimir Zelenski, imediat după ce fusese ales Președintele Ucrainei

Citeşte şi: Hackerii Anonymous i-au declarat „război cibernetic” lui Putin. A fost înființată „Armata IT a Ucrainei”

Citeşte şi: Cristina Șișcanu, noi informații despre rudele sale din Ucraina. „Proviziile sunt din ce în ce mai puține”

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, amenință NATO: „Al Treilea Război Mondial va fi nuclear”

În cursul zilei de miercuri, Lavrov a ținut să sublinieze că în cazul în care armele nucleare vor ajunge în mâinile ucrainenilor, va începe cel De-al Treilea Război Mondial, într-o confruntare NATO – Rusia, iar acesta va fi un război nuclear.

Rusia are mulţi prieteni, este imposibil să o izolezi. Occidentul însuşi a contribuit la distrugerea formării unei noi arhitecturi de securitate. Tabăra ucraineană ţine negocierile la ordinul Statelor Unite – a punctat Lavrov.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!