Hackerii Anonymous i-au declarat „război cibernetic” lui Putin. A fost înființată „Armata IT a Ucrainei”

De Unica.ro, pe

Hackerii vin în apărarea Ucrainei, pe mai multe planuri. În primul rând, cunoscuta grupare Anonymous i-a declarat „război cibernetic” lui Putin. Apoi, hackerii proucraineni s-au organizat în ceea ce acum poartă numele de „Armata IT a Ucrainei”. Nu în ultimul rând, autoritățile statului – Ministerul Apărării din Ucraina – a făcut apel la experții guvernamentali în securitate cibernetică să coopteze echipe de hackeri care să apere infrastructura ucraineană.

Anonymous – mesaj clar de amenințare la adresa lui Putin și primele măsuri

La scurt timp după ce au început bombardamentele în Ucraina, gruparea Anonymous a transmis un mesaj pentru Vladimir Putin.

Domnule Putin, te vei confrunta cu atacuri cibernetice fără precedent din toate colţurile lumii / Invadarea Ucrainei arată că regimul pe care-l conduci nu are respect faţă de drepturile omului / Oameni nevinovați au murit / Sancțiunile îi vor afecta mai mult pe oamenii de rând decât te vor afecta pe tine, de aceea nu sunt cea mai potrivită cale / Rezistența va veni chiar din țara ta / Acesta nu este un război pe care îl poți câștiga, indiferent de cât de puternic crezi că ești / Secretele tale s-ar putea să nu mai fie în siguranţă / Noi suntem Anonymous, suntem o armată, așteaptă-ne”, i-au spus hackerii lui Putin.

După acest mesaj introductiv, gruparea Anonymous a trecut la treabă. Iată doar câteva dintre operațiunile pe care le-au făcut în cele 5 zile de război:

Ce este „Armata IT a Ucrainei” și cum a apărut

În paralel cu Anonymous, hackerii proucraineni s-au unit și ei pentru a-și apăra țara, în ceea ce acum se numește „Armata IT a Ucrainei”. Inițial, anunțul formării acestei „armate” a venit din partea vicepremierului ucrainean Mihailo Fedorov. ”Înfiinţăm o armată IT”, a anunţat sâmbătă, într-un mesaj postat pe Twitter, vicepremierul Mihailo Fedorov. ”Vor exista sarcini pentru toată lumea. Continuăm să luptăm pe frontul cibernertic”, a încheiat.

Mihailo Fedorov este și cel care a reușit să obțină într-un timp record, de sâmbătă până luni, acces la rețeaua de sateliți a lui Elon Musk, pentru ca ucrainenii să nu poată fi deconectați de la internet, indiferent de infrastructura din țară.

Altfel, armata IT a Ucrainei a reușit să dezactiveze până acum zeci de site-uri de propagandă rusească și să întărească securitatea cibernetică a Ucrainei, în calea atacurilor.

Foto – Anonymous / YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!