Măsură fără precedent pe timp de pandemie. Cetățenii, obligați să spele toaletele publice

De Unica.ro, pe
Autoritățile unei țări apelează la măsuri mai neobișnuite pentru a convinge cetățenii să păstreze distanțarea socială. Mai exact, aceștia ar putea fi obligați să curețe toaletele publice.

Indonezia a luat o serie de măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului, iar lista de sancșiuni pentru cei care nu le respectă este destul de lungă.

Astfel, potrivit Agerpres, cetățenii din Jakarta care ies pe stradă fără mască sunt amendați cu 250.00 de rupii (15,50 euro), iar cei care se adună în grupuri vor fi obligați să curețe instalații publice, inclusiv toalete, fiind îmbrăcați cu veste marcate special.

Citește și: Klaus Iohannis: „După 15 mai se renunţă la obligaţia de a sta acasă”

De asemenea, firmele care ignoră ordinele de a-şi închide porţile sau încalcă regulile de sănătate publică vor fi amendate cu până la 50 milioane de rupii (circa 1.300 de euro).

Marţi, bilanţul oficial al epidemiei de COVID-19 în Indonezia a ajuns la 14.479 de cazuri confirmate şi 1.007 decese. Se consideră însă că aceste cifre sunt mult subestimate, într-o ţară cu peste 260 milioane de locuitori.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro