Masca de protecție, obligatorie în București și pe stradă. Pentru ce zone este valabilă restricția

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 05 august 2020, 06:26
Creșterea numărului cazurilor de COVID-19 a determinat autoritățile să introducă obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber. Restricția a fost adoptată în mai multe județe din România, iar de astăzi și în anumite zone din București. 

Zilnic, specialiștii raportează peste 1000 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național, iar autoritățile încearcă să limiteze răspândirea noului coronavirus prin noi restricții. După ce mai multe județe din țară au introdus obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București va aplica această măsură și în Capitală.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

În ce spații deschise din București este obligatorie masca de protecție

De astăzi, 4 august 2020, masca de protecție devine obligatorie în zonele pietonale din Centrul Vechi, în stațiile de autobuz, troleibuz sau tramvai, în gări, în autogări, în piețe, în târguri sau taximetre. În cazul evenimentelor care se desfășoară în aer liber organizatorii trebuie să pună la dispoziția spectatorilor măști.

”Măsura va fi valabilă pentru zonele pietonale, nu și pentru terase”, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Citește și: Mare atenție cum folosiți masca de protecție! Greșeli ce pot duce la infectarea cu noul coronavirus

Amenda pentru cei care nu respectă purtarea măștii este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei, potrivit Libertatea.ro.

În Bucureşti au fost înregistrate 120 de noi cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, numărul total al persoanelor infectate fiind de 6208. Capitala se află pe primul loc la nivel național privind numărul cazurilor confirmate.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!