Mare atenție cum folosiți masca de protecție! Greșeli ce pot duce la infectarea cu noul coronavirus

De Unica.ro, pe
Purtarea măștii de protecție este principala măsură de limitare a răspândirii noului coronavirus, de aceea este foarte important să folosim și să păstrăm corect aceste accesorii medicale. 

Așa cum specialiștii din toată lumea spun încă de la începutul pandemiei de COVID-19, pe lângă distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție este o măsură absolut necesară pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Autoritățile din România au în vedere impunerea purtării măștilor chiar și în aer liber, în locurile în care se produce de obicei aglomerație, cum ar fi piețele sau plajele.

Ce greșeli facem atunci când purtăm masca de protecție

Experții atrag încă o dată atenția că folosirea incorectă a măștii de protecție ne poate pune în pericol. Medicul infecționist Carmen Dorobăț subliniază că masca de unică folosință își pierde proprietățile atunci când este utilizată din nou, pentru că pe suprafața ei rămân foarte mulți microbi.

De asemenea, este foarte important și ce facem cu masca atunci când nu o mai purtăm. Specialista spune că cel mai indicat este să o punem într-o pungă de plastic sigilată, nu agățată prin diverse locuri, cum ar fi oglinda de la mașină.

Citește și: De ce să nu porți niciodată masca de protecție pe bărbie sau pe gât

Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat medicul, potrivit Digi24.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!