De ce să nu porți niciodată masca de protecție pe bărbie sau pe gât

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 21 iulie 2020, 18:15
De la izbucnirea pandemiei de COVID-19 masca de protecție a devenit un accesoriu indispensabil, iar experții avertizează din nou că doar folosirea ei în mod corect ne poate proteja de infectarea cu noul coronavirus. 

Masca de protecție a devenit, în contextul pandemiei de COVID-19, accesoriul vedetă al anului 2020. Dacă în ceea ce privește modelul sau utilitatea ei părerile sunt împărțite, lucrurile referitoare la modul corect în care aceasta trebuie purtată par a fi lămurite. Numai că, foarte multe persoane tind să ignore regulile.

Citește și: Cum să îți îngrijești tenul sub masca de protecție. Sfaturi de la expert

Experții atrag atenția asupra obiceiului oamenilor de a trage masca de protecție peste bărbie sau în jurul gâtului atunci când vorbesc, mănâncă sau beau.

„Asigurați-vă că aveți masca pe fața sau că este dată jos, dar niciodată pe bărbie sau în jurul gâtului”, a avertizat un specialist.

Motivul este că aceste zone nu sunt acoperite și prin urmare sunt expuse la virusul SARS-CoV-2 sau alte virusuri și bacterii. Dacă masca este trasă peste bărbie sau pe gât, interiorul acesteia va fi contaminat, iar atunci când va fi pusă înapoi pe nas și gură, există riscul infectării. Specialiștii spun că atunci când este necesar să o dăm jos, trebuie să o înlăturăm de tot, potrivit știrile protv.ro.

Citește și: 4 metode să porți masca de protecție fără să ți se aburească ochelarii de vedere

În România, există obligativitatea de a purta masca de protecție în spațiile publice închise, cum ar fi mijloacele de transport în comun, magazinele sau birourile. De asemenea, se recomandă să fie purtată și în aer liber, dacă este aglomerație și nu se poate păstra distanța fizică de cel puțin 2 metri.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!