Israelul elimină obligativitatea purtării măşti anti-COVID-19 în aer liber

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 aprilie 2021, 11:26

Israelul va elimina obligativitatea purtării măşti de protecție împotriva noului coronavirus în aer liber.

Cu toate acestea, măștile de protecție rămân în continuare obligatorii în spațiile publice închise.

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior. Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicăm cerinţa”, a explicat medicul Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center, pentru „The Jerusalem Post”, potrivit Mediafax.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

Decizia a venit după ce a avut una dintre cele mai de succes campanii de vaccinare. În prezent, Israelul doar 3.000 de cazuri active de COVID-19, în comparaţie cu câteva zeci de mii săptămâna trecută.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile”, a mai spus dr. Eyal Leshem.

Autoritățile au mai anunțat că sistemul de învăţământ va relua funcţionarea integrală, astfel că toți elevii vor reveni în băncile școlilor după mai bine de un an.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!