Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, acuzat de hărțuire sexuală

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 05 august 2021, 15:18

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo (63 de ani) este acuzat că a hărțuit sexual mai multe femei, foste și actuale funcționare ale instituției. Femeile spunt că Andrew Cuomo ar fi făcut gesturi și comentarii deplasate la adresa lor și că le-ar fi sărutat sau îmbrățișat.

Procurorul general din New York, Letitia James, spune că în raportul întocmit de anchetatori, guvernatorului îi sunt atribuite comentarii de natură sexuală „sugestivă” și „atingeri nedorite” față de unele angajate.

Citeşte şi: Donald Trump, o nouă acuzație de hărțuire sexuală. Ce a povestit fostul model Amy Dorris

„Ancheta independentă a concluzionat că guvernatorul Andrew Cuomo a hărţuit sexual mai multe femei şi, făcând acest lucru, a încălcat legea federală şi pe cea a statului New York”, a spus James, potrivit CNN.

Anchetatorii au discutat cu 179 de persoane și au analizat 74.000 de probe care au creat o „imagine profund tulburătoare, dar clară” despre comportamentul nepotrivit al guvernatorului.

Citeşte şi: Actorul Shia LeBeouf, acuzat de hărțuire sexuală de fosta iubită

O angajată a povestit că Andrew Cuomo a pipăit-o și a apucat-o de fese în timpul unui eveniment din septembrie 2019. Anna Ruch, o altă funcționară, a spus că guvernatorul a sărutat-o cu forța pe obraji la o petrecere. De asemena, o asistentă executivă a povestit că Andrew Cuomo i-a atins partea dorsală și întrebat-o în mod repetat “dacă și-ar înșela soțul și i-a cerut să-l ajute să-și găsească o prietenă”.

Andrew Cuomo a negat acuzațiile de hărțuire sexuală, spunând, pe rețelele de socializare, că nu a avut un comportament neadecvat față de femei și că astfel de lucuri nu îl reprezintă.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!