Gabriela Firea susține dreptul femeilor de a avorta: „Nu mai vrem o altă generație a decrețeilor!”

De Unica.ro, pe

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susține dreptul femeilor pentru a face avort. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Firea spune că nimeni nu poate “cere unei femei să nască sau să moară”.

Declarațiile ministrului Familiei vin în contextul în care, în urmă cu o săptămână, Curtea Supremă din SUA a anulat dreptul constituțional la avort, fiecare stat american putând astfel să permită, să limiteze sau să interzică întreruperile de sarcină.

Susțin cu tărie dreptul femeilor de a decide pentru viața și corpul lor! Militez pentru drepturile femeilor, ca ele să ia decizii pentru propria viață și pentru propriul lor corp. Nu aș mai fi vorbit pe acest subiect, pentru că mi-am spus opinia clar la audierea din Parlament pentru funcția de ministru. Având în vedere discuțiile din spațiul public, cu privire la interzicerea avortului în alte state, reafirm ce am spus: femeile trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viața lor.

Citeşte şi: Medicii români încep să nu mai facă avorturi la cerere. O femeie a fost refuzată până când sarcina a evoluat și a trebuit să păstreze copilul

Nimeni nu poate cere unei femei să nască sau să moară. Căci la asta se va ajunge în orice societate care va impune o astfel de lege. Istoria recentă a dovedit-o cu vârf și îndesat. Nu așa vom crește natalitatea, interzicând drepturi. Nu mai vrem încă o generație a decrețeilor. Au murit 10.000 de femei în acei ani, pentru că au încercat să facă singure ceea ce medicilor le era interzis”, a transmis Gabriela Firea în postarea sa.

Citeşte şi: Ireland Baldwin, detalii tulburătoare despre viol și avort, după ce avortul a devenit ilegal în SUA

Firea susține că orice stat este liber să decidă pentru poporul său.

Pentru asta, întreaga societate, toți oamenii politici, toate instituțiile trebuie să-și unească forțele pentru o mai bună informare a tinerilor cu privire la bolile cu transmitere sexuală sau la ce poate însemna o sarcină. Suntem fruntași la mame adolescente, iar multe dintre aceste sarcini au apărut din greșeli sau din lipsă de informare.

Citeşte şi: Fiica lui Paul Walker a vorbit despre experiența ei cu avortul după ce Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite a anulat acest drept al femeilor

Mă bucur că a fost aprobată în Parlament legea care introduce orele de educație sanitară în școli. Să nu se ascundem după degete, de mult ori copiii știu mai multe decât ne imaginăm noi, părinții. Dar ei trebuie să primească și informații corecte, de la persoane pregătite în acest domeniu.

Educația sanitară va fi predată începând din clasa a VIII-a și doar cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, prin programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală – a completat Gabriela Firea.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!