Franța se confruntă cu un val de cazuri de COVID-19. Cetățenii vor trebui să poarte din nou măști sanitare în anumite locuri

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 28 iunie 2022, 14:33

Franța se confruntă cu un nou val de cazuri de COVID-19, iar autoritățile le cer cetățenilor să poarte din nou măștile sanitare, în spațiile aglomerate, în special în transportul public.

„Nu spun că măsura ar trebui să fie obligatorie, dar le cer francezilor să poarte masca sanitară în transportul public. Nu doar că recomand această măsură, dar chiar o cer”, a spus ministrul Sănătății din Franța, Brigitte Bourguignon, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Jurnalista Gabriela Vlăsceanu, găsită fără suflare în propria locuință

Ministrul a mai spus că masca ar trebui purtată și în magazine și la locul de muncă.

În ultimele 24 de ore, în Franța au fost raportate 17.601 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, acesta fiind cel mai mare bilanț după data de 18 aprilie.

În urmă cu o săptămână a fost confirmat un nou val de cazuri de COVID-19, creșterea înregistrându-se în mod constant de la începutul lunii iunie. Numărul bolnavilor spitalizați cu COVID-19 scăzuse la cel mai mic nivel din ultimele șase luni, dar a început să crească din 18 iunie, ajungând la cel mai înalt nivel, 15.099.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!