Restricții, în contextul epidemiei de coronavirus: Se închid restaurantele, barurile și toate localurile publice

De Raluca Vițu, pe

Marți seară, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi secretarii de stat Bogdan Despescu şi Raed Arafat au anunțat noi măsuri menite să încetinească răspândirea coronavirusului în România.

În acest sens, activitatea de servire și consum în restaurante, hoteluri, cafenele și localuri publice va fi suspendată.

„Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, activitate organizată de: restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop, din interiorul sau exteriorul locației. Este permisă organizarea de către aceste unități economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de genul drive-in, room service sau livrare la client”, a declarat Marcel Vela.

Citeşte şi: Ce ne facem cu ei? Un român care știa că e infectat cu coronavirus s-a întors cu avionul din Spania

În plus, se vor închide și sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare și se suspendă activitățile culturale sau religioase.

„O altă decizie se referă la suspendarea tuturor activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise”, a adăugat ministrul.

Cât despre desfășurarea oricăror evenimente care presupun participarea a peste 100 de oameni, aceasta va fi complet interzisă.

Citeşte şi: Șeful institutului german de sănătate: Epidemia de coronavirus va dura doi ani

„Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participare a peste 100 de persoane în spații deschise. Organizatorii evenimentelor desfășurate în spații deschise ce presupun participarea a maximum 100 de persoane sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minim un metru între participanți”, a mai spus Vela, potrivit digi24.ro.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!