Ce ne facem cu ei? Un român care știa că e infectat cu coronavirus s-a întors cu avionul din Spania

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 17 martie 2020, 20:44

Cazurile ciudate, greu de înțeles, cu români care au un comportament inconștient în plină epidemie de coronavirus sunt, din păcate, din ce în ce mai multe.

CONȚINUT VIDEO UNICA

În cursul zilei marți, un român care știa că este infectat cu coronavirus nu a respectat recomandările autorităților de a sta în autoizolare pentru 14 zile  și s-a urcat într-un avion, cu alți 60 de pasageri, pentru a se întoarce de la Madrid, în București.

Citeşte şi: Inconștiență, în plină epidemie de coronavirus. Un bărbat a sunat la 112 să afle cum e să te plimbi cu izoleta

„În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS), potrivit adevărul.ro.

Pe tot parcursul zborului, românul a prezentat simptome specifice şi a fost preluat de personalul DSP prezent la aeroport şi transportat cu izoletă la INBI Matei Balş.

„S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile”, mai arată sursa citată.

Citeşte şi: Epidemia de coronavirus. Medic psihiatru, sfaturi pentru a rezista în autoizolare

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!