Inconștiență, în plină epidemie de coronavirus. Un bărbat a sunat la 112 să afle cum e să te plimbi cu izoleta

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 17 martie 2020, 10:18

Ne aflăm în plină epidemie de coronavirus, la nivel mondial se înregistrează zilnic mii de noi cazuri de infectare și sute de decese, dar cu toate acestea, unii oameni nu conștientizează gravitatea situației.

Cazul unui bărbat din Crainimăt, Bistrița-Năsăud, i-a lăsat pe toți cu gurile căscate. Acesta a sunat la numărul de urgență 112 spunând că tocmai a venit din Italia și că se simte rău. Când echipa de intervenție a ajuns la domiciliul bărbatului, s-a constatat că totul era fals: omul voia doar să afle cum e să te plimbi cu izoleta.

Citeşte şi Medic din Iași, după ce a operat o gravidă suspectă de coronavirus: „N-am avut echipament de protecție. Dumnezeu cu mila!”

În urma acestei întâmplări, bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 5000 de lei.

Cazul a fost făcut public printr-un mesaj al reprezentanților Prefecturii Bistrița, în care aceștia atrag atenția cetățenilor să apeleze cu responsabilitate la numărul unic de urgențe 112.

„Azi, 15.03. a.c., în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârsta de 60 de ani din Crainimăt (n.r. – localitatea din Bistrița – Năsăud), afirmă că e întors din nordul Italiei și prezintă simptome precum febră, tuse și deficit respiratoriu. Un Echipaj B2 din Substația Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecție adecvate (echipament complet de protecție biologică). La fața locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauza a declarat aspecte neconforme cu realitatea. Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliției. Agenții de Poliție s-au deplasat la fața locului și au sancționat persoana cu o amendă de 5000 de lei. Facem un apel la cetățeni să apeleze cu responsabilitate la numărul unic de urgențe 112! Totodată, vă rugăm ca, în momentul în care apelați acest număr și prezentați diverse simptome, să oferiți în momentul apelului detalii legate de acestea, precum și dacă ați călătorit sau v-ați întors dintr-o țară străină, specificând locația! Aceste detalii vor ajuta echipajele în modul corespunzător de acționare! Fiți responsabili pentru sănătatea dumneavoastră și a salvatorilor!”, au transmis reprezentanții Prefecturii Bistrița, potrivit a1.ro.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!