Doctorul Naum Ciomu a murit la 73 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 18 aprilie 2022, 16:42

Doctorul Ciomu Naum Niculae, ajuns în centrul atenției presei de scandal după ce a secționat, din greșeală, în 2004, penisul unui bărbat în vârstă de 34 de ani, a încetat din viață. Medicul urolog avea 73 de ani.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții unei clinici medicale, în mediul online.

Începem săptămână cu o veste tristă domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experiență și memorie monumentala, un coleg minunat pe care nu-l vom uita. A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg și mentor. Condoleanțe familiei și celor apropiați! – a fost mesajul transmis de o clinică medicală pe Facebook, clinică unde medicul ar fi profesat.

Amintim că în 2004, în timpul unei operații de extirpare a unui testicul malformat, operație cu grad mediu de dificultate, doctorul Naum Ciomu i-a secționat penisul pacientului Ion Jiga în trei bucăți. Pacientul și-a pierdut atunci fucția urinară, iar medicii au fost nevoiți să-i monteze o sondă. În 2015, victima doctorului Ciomu a ajuns pe masa de operație, iar medicul Ioan Lascăr i-a refăcut organul genital. Victima lui Ciomu a primit 500.000 de euro despăgubire, o parte din bani fiind direcționați către tratamentele medicale necesare.

Naum Ciomu a fost primul medic din România judecat pentru că a lăsat infirm un pacient. Pe lângă daunele morale plătite pacientului, Ciomu a primit și un an de închisoare cu suspendare, iar dreptul de a profesa i-a fost suspendat până în 2010.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!