Copii, arestați în Rusia după ce au militat împotriva războiului din Ucraina: „Atât de speriat e omul!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 02 martie 2022, 17:36

Dmytro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a declarat că un grup de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, au fost arestați în Moscova, după ce au ieșit pe străzi să militeze împotriva războiului din Ucraina.

Mai multe fotografii cu cei cinci copii arestați au fost publicate pe rețelele de socializare.

Putin duce un război cu copiii. În Ucraina, unde rachetele au lovit grădinițe și orfelinate, și în Rusia. David și Sofia, în vârstă de 7 ani, Matvei, 9 ani, Goșa și Liza, în vârstă de 11 ani, au petrecut noaptea asta în spatele gratiilor în Moscova pentru afișele cu „Nu războiului”. Atât de speriat este omul – a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

Inițial, postarea a fost publicată în mediul online de un profesor de la Universitatea de Stat a Rusiei, Alexandra Arkhipova. Aceasta a scris pe pagina sa de Facebook că micuții au fost luați cu o dubă a poliției după ce au încercat să depună flori la ambasada Ucrainei din Moscova. Alexandra a explicat în postarea sa tot ce s-a petrecut cu minorii. Femeia a cerut la momentul publicării postării ajutorul comunității și a jurnaliștilor și a relatat că, în cele din urmă, cei mici au fost eliberați din arest.

Citeşte şi: O bunică ucraineană, filmată printre trupele armate, cu o pușcă în mână. De ce a ales să lupte cot la cot cu soldații

Ekaterina Zavizion și prietena ei Olga Alter și copiii lor (Sofya Gladkova, 7 ani, Lisa Gladkova 11, Gosha Petrov 11, Matvey Petrov 9, și David Petrov 7 ani), au plecat astăzi, 1 martie, să depună flori la Ambasada Ucrainei.

Copiii au pictat un poster (n.r. – pe care scria „Nu războiului!”) și au mers cu el. Toți au fost reținuți de poliție și ținuți la sediu peste noapte.

S-au luat telefoanele părinților, nu mai există comunicare, se țipă la părinți, amenință cu privarea de drepturile părintești. De aceea avem nevoie de ajutorul comunității, avem nevoie de ajutorul jurnaliștilor și activiștilor pentru drepturile omului.

Actualizare. Au fost lăsați să plece. Tribunalul e în față, amenzi, părinții se tem, e clar de ce. Căutăm un avocat pentru drepturile omului. Actualizare. Toți au fost eliberați în sfârșit. Acum se vor întâlni cu un proces în instanță. – a fost mesajul Alexandrei.

Foto – Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!