Conturile Revolut ale românilor riscă să fie poprite. Avocatul Adrian Cuculis: „Mulți credeau că mitul acesta va merge la infinit”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 25 iulie 2022, 18:06

Conturile Revolut deținute de români ar putea fi poprite, după ce o instanță a decis poprirea conturilor deținute de două persoane la Libra Bank. Revolut are conturile în cadrul Libra Bank, iar în prezent sunt sute de mii de persoane care se folosesc de acest serviciu financiar.

Avocatul Adrian Cuculis a explicat care sunt urmările deciziei de poprire a conturilor Revolut.

Mulți au avut senzația că mitul acesta, sau Fata Morgana, cu Revolutul o să meargă cumva la infinit. Că acele conturi nu pot fi poprite. Atâta vreme cât Revolut are conturile în cadrul Libra Bank, evident că terțul poprit, adică o terță persoană, are obligația, la indicația executorului judecătoresc, să popreasca acele conturi. Și vorbim probabil de sute de mii de persoane care au conturile la această instituție, Revolut, care la rândul ei are conturile la Libra Bank.

Citeşte şi: Liviu Dragnea ar avea o nouă iubită după despărțirea de Irina Tănase

Din câte am văzut, s-a admis cererea de validare a popririi. Atunci când un terț poprit refuză pur și simplu să instituie poprirea, instanța de judecată vine și stabilește dacă poprirea este legală sau nu. Dacă Libra Bank nu va da curs acelei solicitări, bineînțeles că banii pe care trebuia să îi plătească deținătorul o să îi plătească Libra Bank.

Multă vreme a existat această situație, cu popririle la Revolut care nu puteau să fie puse în executare, pentru că nu existau conturi în România. Și atunci era ceva mai greu, pentru recuperatorii de creanțe dar și pentru bănci, să își recupereze creditele. Toți cei care au conturile în cadrul Libra Bank trebuie să știe că, din nefericire pentru ei, executarea silită poate fi începută acolo și pot fi poprite conturile. Dar bineînțeles că poate fi și contestată – a precizat avocatul Adrian Cuculis, potrivit Fanatik.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!