Ce condiții va avea Elena Udrea în Penitenciarul Târgșor unde își va ispăși pedeapsa

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 21 aprilie 2022, 18:24

Elena Udrea urmează să fie extrădată din Bulgaria, după sărbătorile Pascale, pentru a-și ispăși în România pedeapsa în închisoare. Fostul ministru al Turismului va ajunge la Penitenciarul Târgșor, din Ploiești, unde a mai stat și când pe numele său s-a emis primul mandat de arestare.

Amintim că pe 7 aprilie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea definitivă a Elenei Udrea, la 6 ani de închisoare, pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute.

Udrea a părăsit România cu câteva ore înainte ca sentința să fie dată dar a fost prinsă de poliția bulgară în apropierea graniței cu Grecia.

Citeşte şi: Elena Udrea, prima reacție publică după condamnarea la închisoare: „Mă rog ca nicio mamă să nu treacă prin ce trec eu!”

Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor , a explicat, pentru Realitatea Plus, care vor fi condițiile de detenție pentru Udrea.

Dorobanțu spune că dacă va dori, fostul ministru al Turismului va putea solicita să aibă un televizor în celulă. Însă telefon nu poate primi.

Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip.

Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Dacă nu e satisfăcută de televizorul primit, poate primi, în baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducerea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiind infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legătura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de detenție – a declarat Cosmin Dorobanțu.

Reprezentantul sindicaliștilor din ANP a mai spus că deși s-a plâns că în România va fi încarcerată în condiții inumane, ea va fi un “deținut aparte” care va beneficia de toate condițiile necesare.

Ea poate sa susțină orice, dar pot sa va asigur ca Elena Udrea va fi cazată în condiții care să îi asigure minimum cei 4 metri pătrați, va avea apă caldă și dotările necesare. Va fi un deținut aparte

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!