Ambasada Rusiei la București, după incidentul de miercuri dimineață: „Explozie de isterie anti-rusă”

De Unica.ro, pe

Miercuri, 6 aprilie, o mașină a intrat în gardul Ambasadei Rusiei la București, de pe Șoseaua Kiseleff, iar apoi șoferul s-a autoincendiat și a murit. Bogdan Drăghici, bărbatul care se afla la volanul mașinii fusese cu o zi înainte condamnat la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru agresiune sexuală asupra fiicei sale.

Valeri Kuzmin, cel aflat la conducerea Ambasadei Rusiei la București, a spus că Drăghici a recurs la acest gest după ce au ieșit la iveală atrocitățile din Bucha, pe care Ambasada le neagă, numindu-le „o provocare regizată”.

Trebuie să afirmăm cu regret că oricare ar fi motivele șoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizată în orașul Bucha – se arată în mesajul Ambasadei ruse, potrivit Libertatea.

Citeşte şi: Moment emoționant la Bucha. Un localnic și-a reîntâlnit câinele pierdut în timpul bombardamentelor VIDEO

Ministerul român de Externe a transmis, în replică, că poziția ambasadei ruse este „pripită, complet nepotrivită și inoportună”. Instituția condusă de ministrul Bogdan Aurescu susține că nu este de acord cu poziția Ambasadei Rusiei la București cu privire la incidentul din această dimineață.

Ministerul Afacerilor Externe respinge luarea de poziție de astăzi a Ambasadei Federației Ruse la București în urma incidentului regretabil care a avut loc în această dimineață. Astfel, MAE consideră ca pripită și complet nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident.

Până la finalizarea anchetei și comunicarea rezultatelor acesteia de către autoritățile române competente, orice fel de ante-pronunțări reprezintă doar speculații nefondate – au transmis reprezentanții MAE.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!