Premierul Nicolae Ciucă: „Avem cele mai puternice garanții de securitate din istorie”

De Unica.ro, pe

Premierul Nicolae Ciucă asigură cetățenii români că în prezent avem cele mai puternice garanții de securitate din istorie, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

România este pregătită să preia fluxurile de refugiați și monitorizează situația cetățenilor români din Ucraina, potrivit premierului României. După reuniunea Comitetului interministerial în domeniul energiei, Ciucă a asigurat românii că securitatea și siguranța lor nu sunt afectate.

Nicolae Ciucă a condamnat agresiunile rusești asupra statului ucrainean, citat de Digi24: „Avem de-a face cu o agresiune neprovocată împotriva unui stat suveran și independent, membru al Organizației Națiunilor Unite. Federația Rusă a ales forța armată pentru a atinge obiective politice revizioniste. România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse, care a făcut deja nenumărate victime, și pune în pericol siguranța și viața oamenilor nevinovați”.

Premierul a mai explicat că susține oprirea agresiunilor militare, pentru a reveni la discuții diplomatice. „Suntem în permanent dialog cu aliații noștri din NATO și cu partenerii europeni”, a zis Ciucă. „Susținem oprirea imediată a agresiunii militare care să dea șansă reluării eforturilor diplomatice. Am convocat astăzi la guvern task force-ul pentru gestionarea situației generate de acțiunea militară rusă din Ucraina”.

Citește și: Pe cine a sunat Putin înainte de a ataca Ucraina

Citește și: Nu se fac recrutări pentru război în România. MApN: „Atenție la informațiile false!”

Citește și: Ucrainenii vin pe jos în România de teama războiului. Mii de oameni așteaptă la vamă

Citește și: De ce a invadat Rusia Ucraina. Ce vrea Vladimir Putin

Premierul Nicolae Ciucă a spus și care sunt responsabilitățile task force-ului: „Principalele responsabilități ale task force-ului sunt legate de monitorizarea situației și coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale, pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice. Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite totodată să asigure măsurile necesare pentru preluarea, la nevoie, a fluxurilor de refugiați”.

Autoritățile române monitorizează situația cetățenilor români din Ucraina, acestea fiind pregătite să ofere asistență consulară și sprijin prin celula de criză interinstituțională din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

„Îi asigur pe cetățenii români că beneficiem de cele mai puternice garanții de securitate, din istoria noastră”, a conchis Ciucă. „În aceste momente dificile, alături de aliații noștri din NATO, mai ales prin prisma parteneriatului strategic cu SUA, precum și împreună cu partenerii noștri din UE facem parte din cea mai solidă umbrelă de protecție, generată de democrațiile lumii”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!