Predica unui cunoscut preot bucureștean: „Noi, preoții, vă putem da sfaturi în legătură cu mântuirea, nu vă putem da sfaturi medicale”

De Unica.ro, pe

Părintele Vasile Ioana, de la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București, recent vindecat de COVID-19, i-a îndemnat pe credincioși să ceară sfatul medicilor în ceea ce privește vaccinarea.

În seara de duminică, 24 octombrie, părintele Vasile Ioana a ținut o predică la finalul Liturghiei. El a spus că se bucură că nu este nevoie de certificat verde pentru credincioșii care vor să pășească în biserică.

„În sfârșit, statul român recunoaște, în această săptămână, importanța omului în biserică, în această pandemie”, au fost cuvintele părintelui, conform Libertatea. „Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că, în sfârșit, suntem lăsați să ne închinăm fără să fim discriminați. Pentru că cine e capul bisericii? Hristos! Care a spus așa: «veniți la mine toți!» N-a spus: «veniți la mine doar cei vaccinați sau doar cei nevaccinați!» «Veniți la mine toți cei osteniți și împovărați, iar Eu vă voi odihni pe voi!» În biserică, omul își găsește pacea – și vaccinatul, și nevaccinatul. V-am spus și vă repet, de la începutul pandemiei: vă iubim la fel de mult, și pe unii și pe alții!”

Mai mult, preotul i-a îndemnat pe credincioși să se consulte cu medicul când vine vorba de sănătatea lor. A zis că preoții nu sunt în măsură să ofere sfaturi de vaccinare: „Întrucât acesta e un act medical, vă îndemnăm să țineți legătura cu medicii voștri. Și este, de altfel, lipsit de educație să respingi medicul care a însoțit-o pe mama ta la naștere, care te-a ajutat când erai copil, care te-a ajutat când erai bolnav. Este greșit să ponegrim medicii! Acești oameni au făcut enorm de mult și ar trebui să le mulțumim pentru modul extraordinar în care se implică în vindecarea poporului”.

Citește și: Capcana bolii COVID-19: de ce atâția oameni cred că sunt bine până în ultimul moment

Citește și: CNN, despre criza sanitară din România: „Ezitare la vaccinare, mesaje guvernamentale slabe și reticență la adresa autorităților”

Citește și: Masca devine obligatorie în toate spațiile deschise sau închise, cu foarte puține excepții

Citește și: Rusia, Portugalia și Austria au confirmat infectări cu mutații ale variantei Delta de coronavirus

Și patriarhul Daniel a dat un sfat asemănător săptămâna trecută: „Mergeți și vă sfătuiți cu medicii în legătură cu ce aveți de făcut în viitor! Noi, preoții, vă putem da sfaturi în legătură cu mântuirea, nu vă putem da sfaturi medicale. M-ați întrebat mii de oameni: părinte, mă vaccinez sau nu? Personal, nu pot să vă spun eu exact, ca preot, că nu sunt profesionist în domeniul medical”.

Părintele Vasile Ioana a mai spus: „Este greșit să credem că cei care se vaccinează poartă numărul 666, acela nu se mai mântuiește, este stigmatizat, este blestemat… Acestea sunt niște afirmații care au apărut în interiorul bisericii, care trebuie respinse de către noi preoții. Se vor mântui cei care au credință și fac fapte bune și au harul lui Dumnezeu. Nu putem să-i ponegrim pe ceilalți. Și cei vaccinați să nu-i desconsidere pe cei care, din motive personale, aleg asta (n.r. să nu se vaccineze). De aceea, biserica este locul tuturor și nu venim aici cu certificat verde”.

Preotul a mai subliniat: “Dar biserica vă îndeamnă pe toți să vă deschideți bine mintea și inima! Dacă trăim aceste vremuri atât de dure, luați decizia corectă: sfătuiți-vă cu medicii și luați decizia corectă pentru sănătatea voastră și a societății în care trăiți. Citeşte întreaga ştire: Predica filmată a unui preot din București: „Vaccinarea e un act medical, vorbiți cu medicii! Când vrei credit de la bancă, nu vii la părintele Vasile să-l întrebi”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!