O fată paralizată cântă la pian și pictează cu gura

De Oana Savin, pe
Pentru unii oameni viața pare să se încheie dacă rămân paralizați sau își pierd vreun membru. Dar nu același lucru s-a întâmplat și cu o tânără de 21 de ani care a învățat să trăiască și să creeze cu bucurie chiar dacă este paralizată de la gât în jos.

Grace Fisher, din California, nu a încetat să își urmeze visele deși o boală rară a lăsat-o paralizată de la gât în jos.

Nu își mai poate folosi mâinile și picioarele, astfel că fata s-a văzut nevoită să învețe să cânte la pian și să picteze cu gura.

Studentă, muzician și artist, Grace tocmai împlinise 17 ani când a început să simtă o durere acută la baza gâtului și la mâini. A fost transportată de urgență la spital și în doar 15 minute și-a pierdut abilitatea de a merge.

O fată paralizată cântă la pian și pictează cu gura

După câteva săptămâni a fost diagnosticată cu o boală rară numită mielită acută slabă. După un lung drum de recuperare, Grace a învățat să încă se poate bucura de muzică și a învățat să cânte la pian cu un băț pe care îl manevrează cu gura.

Mai mult, tânăra a intrat la Universitatea Santa Barbara din California, unde din această toamnă va studia compoziție muzicală.

Grace a spus că pasiunea ei pentru artă a ajutat-o să își înfrunte paralizia și noul mod de viață.

Deși a acceptat că va fi țintuită într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții, Grace este recunoscătoare că își poate urma visul de a deveni muzician și artist.

A descoperit pictura cu gura pe când se afla internată în spital, iar acest talent a inspirat-o să cânte la pian în același mod.

Muzica și arta m-au ajutat să mă concentrez pe ce am și nu pe tot ceea ce am pierdut. Încă pot face lucrurile care îmi plac și să duc o viață plăcută. Mă aflu într-un loc bun acum. Am acceptat faptul că probabil voi trăi întreaga viață într-un scaun cu rotile. Oricum, nu voi renunța niciodată la speranța că voi merge din nou”, a afirmat Grace Fisher pentru Whatsnew2day.

Grace a găsit o modalitate de a-și împărtăși experiența pe social media. De asemenea, ea a deschis o fundație pentru a ajuta și alte persoane aflate în aceeași situație și pentru a inspira persoanele cu dizabilități că este posibil să îți urmezi visele indiferent de prognostic.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Grace Fisher.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!