Vinul roşu te ajută să slăbeşti

De Erika Chivu, pe

Printre vizitele la sală şi nenumăratele salate ar trebui să incluzi, în regimul tău de slăbit, şi un pahar de vin roşu pe zi care previne acumularea de kilograme în plus.
Femeile care consumă vin cu moderaţie se îngraşă mai puţin decât cele care se limitează la apă plată cu lămâie, arată un studiu american dat publicităţii recent. Cel mai eficient din acest punct de vedere este, se pare, vinul roşu.

Cercetătorii au studiat aproape 20.000 de femei pe o perioadă de 13 ani, iar descoperirile lor sugerează că ideea conform căreia alcoolul îngraşă este greşită. Aşa s-ar explica de ce franţuzoaicele şi italiencele sunt slabe, deşi obişnuiesc să bea câte un pahar de vin la mese.

Femeile participante, toate trecute de 39 de ani au fost întrebate despre obiceiurile lor privind consumul de alcool, iar greutatea lor a fost monitorizată permanent pe o perioadă de 13 ani.

Toate aceste femei aveau tendinţa să ia în greutate, ceea ce nu i-a surprins deloc pe cercetători.

Totuşi, cele care nu consumau deloc alcool s-au îngrăşat cel mai mult. Iar cele care consumau vin în cantităţi moderate – unul sau două pahare pe zi – s-au îngrăşat cel mai puţin.

Nu s-au bucurat de acelaşi efect femeile care consumau alte băuturi alcoolice. „Tăria” şi berea au fost catalogate drept periculoase pentru siluetă, cel puţin în comparaţie cu vinul.

Cum se face că alcoolul ne ajută să slăbim, deşi, în general, se crede că el este interzis în cura de slăbire? Se pare că la cei care beau în mod regulat ficatul dezvoltă o nouă metodă de a descompune alcoolul, energia în exces fiind transformată în căldură, şi nu în grăsime.

Aşadar, 100 de calorii provenite dintr-un pahar de vin vor fi arse, în schimb 100 de calorii provenite dintr-o bucată de ciocolată se vor depune sub formă de grăsime.

Cercetătorii recomandă vinul şi pentru că este mai slab alcoolizat, dar şi pentru ca are o mulţime de alte beneficii. Resveratrolul, ingredientul minune din vinul roşu ne prelungeste viaţa, asigură o circulaţie bună, acţionând asupra vaselor de sânge, impiedică formarea cheagurilor şi ridică nivelul de colesterol bun.

Se pare că o jumătate de pahar de vin pe zi este de ajuns pentru a scădea riscul bolilor de inimă, iar un pahar de vin pe zi îţi prelungeşte viaţa cu patru ani.

Totuşi, pentru a te asigura că aceste beneficii nu se transformă în riscuri, trebuie să ţii minte că moderaţia este extrem de importantă.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro