Telefonul mobil provoacă tumori craniene

De Erika Chivu pe

Folosirea intensă a telefoanelor mobile ar putea cauza la tumori craniene. Aceasta este concluzia unui studiu desfăşurat pe o perioadă de zece ani de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
După ce, săptămâna trecută, Agenţia Franceză de Securitate Sanitară, a Mediului şi a Muncii (AFFSET) a sfătuit la prudenţă în folosirea telefoanelor mobile, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunţă că va publica rezultatele îngrijoratoare ale unui studiu privind telefonia mobilă.

Dacă nu s-a dovedit că telefoanele mobile ar fi periculoase, asta nu înseamnă că sunt sigure, spuneau specialiştii francezi de la AFFSET. Şi se pare că au avut dreptate.

Conform site-ului Daily Telegraph, studiul supravegheat de OMS a durat 10 ani şi a ajuns la concluzia că cei care folosesc intens mobilul prezintă un risc mai mare de a dezvolta tumori craniene.

Deşi rezultatele nu sunt definitive şi nu au fost încă publicate oficial, ele ar trebui să reprezinte un avertisment pentru cei care folosesc intens telefonul. Dacă vorbesti mult la mobil, pe o perioadă de cel puţin 10 ani, radiaţiile emise de aparat pot sa-ţi provoace o tumoare craniană.

Specialiştii care au realizat studiul nu se gândesc la interzicerea telefoanelor mobile, pe care le consideră utile, însă ne sfătuiesc să le folsim cât mai rar şi să apelăm, de câte ori este posibil, la dispozitivele de tip hands free.

Citeste şi despre avertizarea AFFSET.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro