Un nou site cu informatii utile şi complete despre HPV

De Unica.ro, pe

Roche Romania – Divizia de Diagnostic a lansat website-ul www.totuldesprehpv.ro adresat tuturor celor interesati sa afle informatii despre Human Papiloma Virus (HPV) si cancerul de col uterin. Website-ul prezinta doua sectiuni distincte: una pentru medici si una pentru paciente.
Sectiunea dedicata medicilor contine informatii despre ultimele noutati din domeniul cercetarii privind importanta testarii HPV in screening-ul cancerului de col uterin. Mai mult decat atat, in aceasta sectiune sunt prezentate rezultatele studiului ATHENA, cel mai amplu studiu clinic realizat in SUA, in care au fost inrolate peste 47 000 de femei si care a evaluat performantele testului cobas® HPV in screening-ul cancerului de col uterin.
In ceea ce priveste sectiunea pentru paciente aici femeile pot gasi informatii utile privind RISCUL de cancer de col uterin precum si importanta testarii HPV de risc crescut.
Website-ul este realizat intr-o maniera placuta, usor de utilizat si contine o gama large de informatii in ceea ce priveste HPV. Pe www.totuldesprehpv.ro este disponibil si un calculator de RISC cu ajutorul caruia medicul poate estima, in functie de rezultatul testului Pap si al testului cobas® HPV, RISCUL pacientei de a avea leziuni precanceroase.

Despre Cancerul de col uterin şi HPV

România prezintă cea mai mare incidenţă şi mortalitate datorată cancerului de col uterin, din  Uniunea Europeană, 3 402 femei fiind diagnosticate anual cu această boală iar 2 005 mor în fiecare an în ţara noastră, datorită acestui tip de cancer2. În prezent, este pe deplin acceptat faptul că aceasta boală este cauzată de infecţia persistentă cu genotipurile HPV de risc crescut şi în special HPV16 şi 18.
În aprilie 2012, specialiştii au realizat un ghid privind screening-ul cancerului de col uterin, prin care se recomandă realizarea ambelor teste: Babeş – Papanicolau şi HPV de risc crescut în cazul femeilor între 30 – 65 de ani, pentru depistarea cât mai exactă a riscului de cancer de col uterin2.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!