Care sunt şansele cuplului Beckham de a avea o fată

De Erika Chivu, pe

De când a anunţat că este din nou însărcinată, toată lumea se întreabă dacă Victoria Beckham va avea în sfârşit o fetiţă. Află care sunt şansele, dar şi ce riscuri implică a patra cezariană…
… a vedetei.

La casele de pariuri din Marea Britanie, cei care doresc pot paria pe sexul copilului aşteptat de Victoria şi David Beckham, dar şi pe numele pe care îl va primi el.

Victoria a declarat de mai multe ori că îşi doreşte o fetiţă care să îi calce pe urme în cariera de cântăreaţă şi creatoare de modă, iar dacă se va întâmpla aşa, cu siguranţă că micuţa va fi cel puţin la fel de cochetă ca Suri, fetiţa lui Katie Holmes şi a lui Tom Cruise.

Va avea Victoria Beckham o fată?

Totuşi, care sunt şansele ca Victoria Beckham să aibă o fată? Englezii sunt atât de interesaţi de acest subiect încât ziarele au încercat să obţină această informaţie de la specialişti în obstetrică şi reproducere umană.

Din păcate, aceştia nu au putut să-i lămurească pe englezi. „Şansele sunt 50-50”, a declarat pentru BBC preşedintele asociaţiei de obstetrică a Marii Britanii. Dacă luăm numărul total de naşteri în lume, băieţii sunt puţin mai mulţi decât fetele. Totuşi, la fiecare naştere, şansele sunt de 50% în favoarea fiecăruia din sexe.

De ce depinde sexul copilului

Responsabil cu sexul copilului este spermatozidul care fecundează ovulul. Dacă el poartă un cromozom Y, embrionul va avea sex masculin. Dacă poartă un cromozom X, va rezulta o fetiţă. Iar faptul că David Beckham are trei băieţi nu înseamnă că nu este capabil, din punct de vedere biologic, să dea naştere unei fete. Totul e la voia întâmplării. Chiar şi o familie cu şase băieţi are şanse de 50% ca la a şaptea sarcină să dea naştere unei fete. Şi invers, desigur.

Deşi există diverse metode prin care, teoretic, s-ar putea influenţa sexul copilului – dieta părinţilor, ziua contactului sexual etc. – specialiştii spun că acestea nu modifică aproape deloc şansele.

Statisticile, în favoarea unui alt băieţel

Deci din punct de vedere biologic, şansele cuplului Beckham de a avea o fată sunt de 50%. Însă statisticile spun altceva. Bărbaţii puternici, cu influenţă, au mai degrabă băieţi – asta s-a observat la preşedinţii americani şi la familiile regale din Europa. Astfel, nu e de mirare că o vedetă ca David Beckham are deja trei băieţei.

Se poate alege sexul copilului  

Deşi în majoritatea ţărilor este ilegal, din motive morale şi sociale, oamenii de ştiinţă i-ar putea ajuta pe David şi Victoria Beckham să aibă o fetiţă, iar gurile rele spun că ar fi apelat deja la această tehnică: se realizează o fertilizare in vitro, obţinând mai mulţi embrioni, apoi se analizează ADN-ul fiecăruia din ei şi se implantează în uterul mamei numai cei de sex feminin.

Această tehnică este legală numai în cazul când părinţii poartă o boală genetică gravă ce afectează numai unul din sexe.

A patra cezariană pentru Victoria Beckham

Lăsând la o parte sexul copilului ce va veni în această vară, unii îşi fac griji pentru sănătatea Victoriei Beckham, care va suferi a patra cezariană. Risculrile sunt mici în cazul acestei intervenţii, dar cresc după fiecare operatie, iar Victoria are deja trei.

La a patra este mai mare riscul complicaţiilor: sângerări, probleme ale placentei, formarea ţesutului cicatricial în abdomen. Totuşi, specialiştii spun că Victoria nu are de ce să-şi facă griji. Până nu demult, mămicile erau sfătuite să se oprească la trei cezariene, a patra fiind considerată periculoasă, dar astăzi nu mai e cazul – se pare că există în lume femei care au „la activ” nu mai puţin de 10 cezariene. Citeşte şi despre colecţia vestimentară a Victoriei Beckham!

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!